Ο Χαρ. Αθανασίου στο Kontra Channel για το μεταναστευτικό και τις τηλεοπτικές άδειες

athanasiou-42

Ο Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την προχθεσινή παρουσία του στο Kontra Channel τόνισε ιδιαίτερα τα εξής:

Α. Όσον αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα:

Με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, η Τουρκία κατέστη θεσμικός εταίρος στο Αιγαίο αλλά αποδεικνύεται αναξιόπιστος εταίρος, αφού εμμέσως πλην σαφώς εκβιάζει ότι αν δεν “πάρει καθεστώς ελεύθερης βίζας” θα αυξηθούν οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα.

Η Λέσβος και άλλα νησιά του Β. Αιγαίου έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή, αφού φέτος είχαμε μείωση των τουριστικών αφίξεων κατά 65%-70%. Τα ΜΜΕ ασχολούνται με το νησί κυρίως όταν έχουμε πολλές αφίξεις μεταναστών ή όταν υπάρχουν πορείες διαμαρτυρίας και επεισόδια.

Πληρώνουμε την ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία επί πλέον όταν η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, φάνηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα λόγω έλλειψης σχεδιασμού.

Για  να περιορισθούν οι δυσμενείς συνέπειες για τη Λέσβο και τα άλλα νησιά απαιτούνται:

  • Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.
  • Αποτελεσματικός έλεγχος των θαλάσσιων ορίων.
  • Ταχύτατη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου.
  • Λήψη ειδικών μέτρων ανακούφισης των νησιωτών, όπως διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ.

Β. Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες:

Η Κυβέρνηση όφειλε να αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου. Αντ’ αυτού επιχείρησε να “πιέσει – επηρεάσει” τους Δικαστές, καταφεύγοντας σε ενέργειες που οδηγούν σε διολίσθηση των δημοσίων ηθών και υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.

Ο έλεγχος των ΜΜΕ και η ως εκ τούτου επιχειρηθείσα  χειραγώγηση της όλης διαδικασίας, αποδεικνύονται και με το ότι η νομική κάλυψη – εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου ΔΕΝ ανατέθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπως επιβαλλόταν, αλλά σε δικηγόρο επιλογής του Υπ. Επικρατείας.

Τέλος ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η επιλογή των καναλιών δεν γίνεται μόνο με κριτήρια οικονομικά (ύψος τιμήματος), αλλά και με άλλα κριτήρια ποιοτικά, όπως κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, αφού αποστολή τους είναι, κυρίως, η ενημέρωση και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο