Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ θα κάνει τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή του Παπα -Στρατή»

      papa-stratis-ieronimos

O Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή του Παπα -Στρατή» που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 17:00 στην Καλλονή Λέσβου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’

Ως γνωστόν, με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δια μέσου της Οργάνωσης «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»,   ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, δημιουργείται Κοινωνικό Παντοπωλείο την Καλλονή, με την ονομασία: «Αποστολή του Παπά-Στρατή, Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & Δήμου Λέσβου»,  εις μνήμην του παπά Στρατή, του οποίου έργο ζωής ήταν η προσφορά και η αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.

            Ως Δήμος Λέσβου, πέρα από την παραχώρηση του χώρου στέγασης του εν λόγω Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία έγινε με την επιμέλεια του κ. Βέρρου, τοπικού Αντιδημάρχου, προχώρησε με την επιμέλεια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, κας Αναστασίας Αντωνέλλη και σε μια γενικότερη συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και σωστή λειτουργία του.

Έτσι, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Παντοπωλείου, ο οποίος είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.  Προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Καλλονής και των γύρω περιοχών, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν ωφελούμενοι του εν λόγω Κοινωνικού Παντοπωλείου, δημοσιοποιούμε τον Κανονισμό Λειτουργίας του. (επισυνπ. στο παρόν.). Ενημερώνουμε επίσης, ότι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν από Τρίτη 19 Απριλίου 2016, να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο των υπαλλήλων του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Κοινωνικών Λειτουργών της δομής μας «Βοήθεια στο Σπίτι», στην Καλλονή. 

            «Οφείλουμε ως Δήμος Λέσβου, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ,  στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Φιλανθρωπική της Οργάνωση ΑΠΟΣΤΟΛΗ, για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καλλονή, πρώτα απ’ όλα γιατί συνδράμει ενεργά στην αντιμετώπιση της φτώχειας των Δημοτών μας, αλλά και γιατί μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου, σε συνεργασία όπως έχουμε ήδη πράξει,  όλοι μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα προς όφελος των Δημοτών μας.

Πάνω απ’ όλα όμως αποδεικνύεται ξανά, ο σημαντικός ρόλος, ιστορικά αποδεδειγμένος, που μπορεί και πρέπει να έχει η Εκκλησία σε στιγμές κρίσης  του Ελληνισμού. Σήμερα σε μια εποχή γενικής κατάρρευσης και σύγχυσης, μας είναι πολύτιμο το παράδειγμα της. Είμαι σίγουρη ότι ο παπά- Στρατής, και μετά θάνατον, νοιώθει δικαιωμένος», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη. 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

45 Άποψη για τα “Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ θα κάνει τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή του Παπα -Στρατή»”

Αφήστε ένα σχόλιο