Ο αναρμόδιος Δήμαρχος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα για τις δηλώσεις του… Καταγγέλει “υπονομευτές” του

galinos-kamenos-23

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός έχει χάσει την ψυχραιμία του…

Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στο μεταναστευτικό θέμα και προσπαθεί να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών που έχει, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο, ψάχνοντας σανίδες σωτηρίας ένθεν και εκείθεν.

Στην μακροσκελέστατη ανακοίνωση – απάντηση που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αερολογεί και κατηγορεί δημιουργήματα της φαντασίας του.

Ίσως μέσα σε αυτά τα αποκυήματα της φαντασίας του, να είμαστε κι εμείς.

Και λέμε ίσως, γιατί ποτέ ο Σπύρος Γαληνός δεν τόλμησε να αναφέρει ονόματα και επιχειρήματα στις ενστάσεις του, για τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς τον ενοχλούν.

Ακόμα και τα δελτία τύπου που στέλνει στα μέσα ενημέρωσης και αφορούν τον ίδιο, δεν φέρουν το όνομά του και την υπογραφή του, αλλά την ένδειξη “Γραφείο Τύπου” του Δήμου Λέσβου, που εμμέσως όμως αλλά πλην σαφώς εκφράζει τις απόψεις του και γίνεται με την έγκρισή του.

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρει ο Δήμαρχος Λέσβου λέει ότι “Συγκεκριμένοι άνθρωποι σε εντεταλμένη υπηρεσία και δηλώνοντας δημοσιογράφοι, επιχειρούν συστηματικά την παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας…”

Αφού είναι συγκεκριμένοι κύριε Γαληνέ γιατί δεν αναφέρετε τα ονόματά τους;

Και γιατί κύριε Γαληνέ δεν καταφεύγετε στη δικαιοσύνη αφού τα όσα αναφέρετε αποτελούν ποινικό αδίκημα;

Πιο κάτω ο κ. Γαληνός μιλάει για “Φήμες και ψευδείς ειδήσεις…”

Ποιες είναι οι φήμες και οι ψευδείς κατά την κρίση σας μάλλον κ. Γαληνέ;

Κι αυτό είναι ποινικό αδίκημα… Γιατί δεν καταφεύγετε στη δικαιοσύνη;

Ποιοι είναι οι φερόμενοι κατά την κρίση σας δημοσιογράφοι και γιατί δεν τους κατονομάζετε;

Μήπως αυτοί που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά σας και δεν μπορείτε να τους χειραγωγήσετε;

Καλείτε τον “δημοσιογραφικό κόσμο” να απομονώσει τους παραπληροφορητές…

Ποιοι αποτελούν το δημοσιογραφικό κόσμο, πάντα κατά την κρίση σας κύριε Γαληνέ;

Μήπως κάποιες ιστοσελίδες τις οποίες κατά καιρούς τις επιδοτείτε με κανένα 500ευρω για διαφημιστικές καταχωρίσεις του Δήμου Λέσβου ή κάποια “μεγαλοσυγκροτήματα” που συντηρούνται από δουλειές που ο Δήμος Λέσβου τους αναθέτει;

Καλείτε επίσης τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επίσημα…

Ποιες πολιτικές δυνάμεις εννοείται; Της συγκυβέρνησησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τους αγαντάρετε,

κλείνοντας τα μάτια σας στην υλοποίηση των σχεδίων τους;

Τέλος καλείτε τους συμπολίτες σας να σταθούν εμμέσως πλην σαφώς στο πλευρό σας…

Δεν έχετε πάρει χαμπάρι κύριε Δήμαρχε, ότι ο Λεσβιακός λαός σας έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη, διότι με τους λανθασμένους χειρισμούς σας στο μεταναστευτικό πρόβλημα, έχετε οδηγήσει το νησί μας και τους κατοίκους του στην απόγνωση;

Προσπαθείτε να μετατοπίσετε τις ευθύνες σας σε τρίτους…

Αρέσκεστε στο να σας βραβεύουν και να καμαρώνετε ατομικά εσείς,  χωρίς να σας νοιάζει καθόλου για το ότι η Λέσβος είναι το κακό παράδειγμα και λένε: “Εμείς δεν θα γίνουμε Λέσβος”

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια…

Ο Λεσβιακός λαός σήκωσε το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος…

Εσείς εισπράττετε τη δόξα για λογαριαμό σας…

Και δεν υπολογίζετε ποτέ τον λεσβιακό λαό, αλλά ούτε και τους συμπολίτες μας, που σας τίμησαν με την ψήφο τους.

Γιατί όταν το LesvosNews.gr αποκάλυπτε τη δημιουργία νέου Hotspot στο φυλάκιο της Λεμονούς εσείς “δεν γνωρίζατε” τίποτα…

Όταν αποκαλύπταμε τη δημιουργία για πλωτό Hotspot στο λιμάνι της Μυτιλήνης, πάλι εσείς δεν γνωρίζατε τίποτα…

Όταν εμείς αποκαλύπταμε τα 500 κοντέινερ – οικίσκους που έρχονται για να φιλοξενηθούν μετανάστες, εσείς δεν γνωρίζατε τίποτα…

Είναι δυνατόν μέσα στο σπίτι του νοικοκύρη να γίνονται τόσα πράγματα και αυτός να μην γνωρίζει τίποτα;

Τότε τι νοικοκύρης είναι;

Τι Δήμαρχος είστε κύριε Γαληνέ;

Μάλλον δεν είστε Δήμαρχος… Κάνετε το Δήμαρχο…

Έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο κύριε Γαληνέ…

Είστε μάλλον όπως εσείς το είπατε… Αναρμόδιος !!!

Και πολύ φοβόμαστε κύριε Γαληνέ, ότι θα είστε ο πρώτος Δήμαρχος στην ιστορία της Λέσβου, που θα αναγκαστεί εκ των γεγονότων να παραιτηθεί…

Έχετε ακόμα καιρό να τα σκεφτείτε όλα ξανά…

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε…

Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν μας αρέσουν…

Αλλά δεν αφήνουμε  και τίποτα να πέσει κάτω από το τραπέζι…

Αυτά…

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Συγκεκριμένοι άνθρωποι σε εντεταλμένη υπηρεσία και δηλώνοντας δημοσιογράφοι, επιχειρούν συστηματικά την παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας και την δημιουργία εντυπώσεων μέσα από την απομόνωση δηλώσεων και την διασπορά ψευδών ειδήσεων. Φήμες οι οποίες διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή, διογκώνοντας τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας με απρόβλεπτες προεκτάσεις. Φήμες και ψευδείς ειδήσεις που δημιουργούν αναίτια επεισόδια, τα οποία ζημιώνουν την εικόνα της Λέσβου διεθνώς και υπονομεύουν ανεπανόρθωτα τις προσπάθειες για τουριστική ανάκαμψη. Όλα αυτά στο βωμό της επισκεψιμότητας, της αναγνωρισιμότητας και των ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, αγνοώντας παντελώς για τις κρίσιμες ώρες που περνά η Λέσβος και το ζωτικό διακύβευμα που αφορά την ίδια την επιβίωση της. Την ίδια στιγμή που δηλώνονται δημόσια απειλές από την Τουρκική κυβέρνηση κατά των νησιών του Αιγαίου και τον απροκάλυπτο έλεγχο των προσφυγικών ροών με στόχο την συντήρηση της κρίσης, οι φερόμενοι ως δημοσιογράφοι, οι αυτεπάγγελτοι τιμητές των πάντων και οι επαγγελματίες αρνητιστές κάνουν ό,τι μπορούν για την πόλωση της κοινωνίας και μέσα στην άγνοιά τους να υποβοηθήσουν τους εκβιαστές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η σωστή και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών αποτελεί ένα λειτούργημα υψίστης σημασίας, για το οποίο η τηλεοπτική ή ραδιοφωνική παρουσία και κάποιες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν επαρκούν για την άσκησή του. Καλούμε  τον δημοσιογραφικό κόσμο να απομονώσει τους παραπληροφορητές και τα αρμόδια θεσμικά όργανα να αναλάβουν πρωτοβουλίες γι’ αυτή την ανεξέλεγκτη και ζημιογόνα για τον τόπο και τα εθνικά συμφέροντα δράση. Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τοποθετηθούν επίσημα για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η σιωπή πλέον ισοδυναμεί με συνενοχή. Τέλος, καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν με κριτική σκέψη την οποιαδήποτε πληροφορία και να αντισταθούν σε αυτούς που βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το καλό της Λέσβου και του τόπου μας.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο