«Ο Άγιος Βαλεντίνος… της Μυτιλήνης 2017» Ολόκληρο το πρόγραμμα… Ποιοι ονόματα της showbiz θα έρθουν από την Αθήνα

«Ο Άγιος Βαλεντίνος… της Μυτιλήνης 2017», ανακοινώνει τον εορτασµό µε κάθε λαµπρότητα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, απότµηµα των Ιερών Λειψάνων του οποίου ως γνωστόν,  βρίσκεται και φυλάσσεται στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Μυτιλήνης.

Το LesvosNews.gr σας είχε ανακοινώσει προ πολλού γνωστά ονόματα της showbiz, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και με το “βάρος” της δημοτικότητάς τους, θα προβάλλουν την Λέσβο μέσα από τα Πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ.

Έχουν ακουστεί τα ονόματα της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Λάκη Παπαδόπουλου από τον χώρο του τραγουδιού, της δημοφιλούς ηθοποιού και συμπατριώτισάς μας Βάσιας Παναγοπούλου, καθώς και το ζεύγος της Ελληνικής Τηλεόρασης του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου.

Η Τατιάνα Στεφανίδου κρατάει στα χέρια της το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο Γιάννης Συνάνης την ενημερώνει…

Στο πλαίσιο του εορτασµού, έχουν προγραµµατιστεί οι παρακάτω θρησκευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις:

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

 

 • Δηµοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 6:30 µ.µ.:
 • Έκθεση ζαχαροπλαστών στην είσοδο του Θεάτρου, µε παρουσίαση του πατροπαράδοτου “γεµάτου”, που στη Λέσβο αποτελεί το γλύκισµα των αρραβώνων, του γάµου, του έρωτα και της αγάπης, καθώς και άλλων γλυκισµάτων (η έκθεση θα διαρκέσει και τις 5 ηµέρες του festival).
 • Έκθεση εικαστικών τεχνών Λέσβιων καλλιτεχνών, µε θέµα τον Άγιο Βαλεντίνο (η έκθεση θα διαρκέσει και τις 5 ηµέρες του festival).
 • Προβολή αποσπασµάτων ντοκιµαντέρ, για τον «Άγιο Βαλεντίνο… της Μυτιλήνης».

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, µε θέµα τη σχέση της Μυτιλήνης µε τον Άγιο Βαλεντίνο.

Eισηγητές: Μάκης Αξιώτης, Στρατής Αναγνώστου, Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, Αθανάσιος Καλαµάτας, Στρατής Μπαλάσκας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. 

 

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

 

 • Ερµού, ώρα 11 π.µ.:

Στην αγορά της πόλης και µέσα σ’ ένα διαµορφωµένο εορταστικό περίγυρο – πανηγυρικό σκηνικό, θα διαδραµατιστούν διάφορα καλλιτεχνικά δρώµενα, µε αναφορά στις γαµήλιες τελετές και τον έρωτα. Με αρκετές εκπλήξεις για όλα τα ερωτευµένα ζευγάρια κάθε ηλικίας, θα δηµιουργηθεί µια µοναδική γιορτινή ατµόσφαιρα. Συµµετέχουν: α)Μοντέλα Ιφιγένεια Τσίκνα & Χαράλαµπος – Άγγελος Χιωτέλλης, β) Χοροαθλητικός Σύλλογος Μυτιλήνης «Danza Pasion», γ) Χορευτικό Σχήµα «Οι Χορευτές του Φεγγαριού», δ) Θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη.

 • Προκυµαία & Ερµού, από 12:30 µ.µ. – αργά το απόγευµα:

Τα  ερωτευµένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που επιθυµούν, θα “βολτάρουν” δωρεάν στο κέντρο της πόλης µε την ιππήλατη «άµαξα του έρωτα». Θα εκτελούνται δύο δροµολόγια. Το πρώτο, µε αφετηρία το Παλαιό Δηµαρχείο (οδός Νιάνια) και διαδροµή Κουντουριώτη, Αρχιπελάγους, Χίου, Μητροπόλεως, µε τερµατισµό το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερµού. Το δεύτερο, µε αφετηρία το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερµού και διαδροµή στην αγορά (κατεύθυνση τα κεντρικά λύκεια), µε τερµατισµό τη Νιάνια. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και τα ζευγάρια θα µπορούν να δηλώνουν συµµετοχή, επιτόπου στις δύο αφετηρίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην άµαξα θα µπορούν να ανέβουν µόνο ζευγάρια (όλων των ηλικιών)!

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

 

 • Προκυµαία & Ερµού, από 10 π.µ. – αργά το απόγευµα:

Τα  ερωτευµένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που επιθυµούν, θα “βολτάρουν” δωρεάν στο κέντρο της πόλης µε την ιππήλατη «άµαξα του έρωτα» (ακριβώς ίδια δροµολόγια και διαδροµή, µε την προηγούµενη ηµέρα).

 • Δηµοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 7.30 µ.µ.:

«Ερωτική µουσική βραδιά», που περιλαµβάνει:

 • Παρουσίαση – εκτέλεση των επικρατέστερων ερωτικών τραγουδιών, που θα συµµετέχουν στο διαγωνισµό ερωτικού τραγουδιού. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Νίκος Τσιριγώτης, Νίκος Βερβενιώτης, Τάκης Συρέλης).
 • Μεγάλη συναυλία ερωτικού τραγουδιού, από τα µουσικά σχήµατα «Λάκης µε τα ψηλά ρεβέρ» και «Τα φώτα απέναντι», καθώς και από τον ερωτικό τροβαδούρο Τάκη Σωτηρχέλλη.   

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

 

 • Ερμού (Στοά Βεκρέλη), ώρα 11:30 π.μ.:

Παρουσίαση παρασκευής του παραδοσιακού γλυκίσματος “γεμάτο”, από τη «Λαογραφική Ομάδα Μυτιλήνης»

 • Καθολικός Ιερός Ναός Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης, Ερμού, ώρα 6 μ.μ.:

Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου

(Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου.

 • Παλαιό Δημαρχείο, ώρα 7:30 μ.μ.:

Ομαδική γαμήλια τελετή, από το Δήμαρχο Λέσβου. Ως αποτέλεσμα ανοιχτής πρόσκλησης μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε., τα ζευγάρια που θα θελήσουν να ταυτίσουν την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα έχουν τη δυνατότητα να τελέσουν τους γάμους τους στη Μυτιλήνη, σε μία ομαδική γαμήλια τελετή, που θα πραγματοποιηθεί με κάθε λαμπρότητα.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

 

 • Ερμού, ώρα 11:30 π.μ.:

Διεξαγωγή παλλεσβιακού διαγωνισμού «αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου». Τα 13 ζευγάρια (ένα από την κάθε Δημοτική Ενότητα Λέσβου), που γιορτάζουν το «αδαμάντινο ιωβηλαίο – μακροβιότερο γάμο», θα “βολτάρουν” στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη «άμαξα του έρωτα» και θα φωτογραφηθούν μπροστά από τις δύο μεγάλες «καρδιές του έρωτα». Θα ακολουθήσει τελετή πιστοποίησης βάσει των ληξιαρχικών εγγράφων, ώστε να αναδειχθούν τα 3 ζευγάρια – νικητές του παλλεσβιακού διαγωνισμού.

 • Καθολικός Ιερός Ναός Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης, Ερμού & Προκυμαία, ώρα 5 μ.μ.: Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου. Ψαλμωδίες από τη Χορωδία «Animato», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντώνη Βερβέρη. Θα ακολουθήσει περιφορά αποτμήματος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή χορωδιών και καλλιτεχνών της Λέσβου (διαδρομή λιτανείας: Ερμού, Νιάνια, Κουντουριώτη, Παλαιό Λιμεναρχείο, Ερμού). Στη Λιτανεία θα μετέχουν επώνυμοι Λέσβιοι και καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο μουσικός και τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι εκπομπών του STAR , του ΣΚΑΪ, του ALPHA, της ΕΡΤ, του ΑΝΤ1 του ΤVM και άλλοι.
 • Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 7.30 μ.μ.:
 • Παρουσίαση – απαγγελία των επικρατέστερων ερωτικών ποιημάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ερωτικού ποιήματος. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Παν. Παρασκευαΐδης, Παναγιώτης Αλεξέλλης, Τάκης Συρέλης).
 • Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό στα τρία ζευγάρια, που προσκεκλημένα θα έρθουν στη Μυτιλήνη, ως οι νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού ερωτήσεων για τον «Άγιο Βαλεντίνο… της Μυτιλήνης», που διεξάγεται μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε.
 • Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στα 13 ζευγάρια της Λέσβου με το μακροβιότερο ευτυχισμένο έγγαμο βίο, από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του festival.
 • Βράβευση των 3 ζευγαριών – νικητών του παλλεσβιακού διαγωνισμού «αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου», από τους χορηγούς δωροθέτες.
 • Μεγάλη συναυλία αγάπης, με το μουσικό σχήμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο