Ντροπή !!! Τα χρήματα των σεισμοπαθών θα διαθέτουν για επισκευές εκκλησιών !!! Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα τα ζητήσει πίσω

Εκτεθειμένοι βρίσκονται η Μητρόπολη Μυτιλήνης, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιάκωβος, για το θέμα που έχει προκύψει με τα 140.000 δολάρια που συγκέντρωσε η Ιερά  Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και τα οποία συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα των Ελλήνων ομογενών της μακρινής Ηπείρου, με σκοπό να διατεθούν στους σεισμοπαθείς της Λέσβου.

Τα χρήματα αυτά εστάλησαν στις 25 Ιουλίου στη Μητρόπολη Μυτιλήνης και έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγιναν και ουδέποτε έφτασαν στον προορισμό τους.

Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτο το LesvosNews.gr στις 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι τώρα παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες από τον Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας – Λέσβου προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και προς την Ιερά Σύνοδο, μέχρι τώρα δεν έχει πάρει κάποια απάντηση, για την τύχη αυτών των χρημάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LesvosNews.gr, από το στενό περιβάλλον της Μητρόπολης Μυτιλήνης, τα χρήματα αυτά πρόκειται να διατεθούν σε 23 εκκλησίες της Λέσβου, για να επισκευάσουν τις όποιες ζημιές έχουν δημιουργηθεί από το φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Ωστόσο αυτή η απόφαση για τη διάθεση των χρημάτων σε εκκλησίες, έρχεται σε αντίθεση με τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν αυτά τα χρήματα και βέβαια προορίζονταν για τις ανάγκες των σεισμοπαθών της Λέσβου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μητρόπολη Μυτιλήνης έχει ζητήσει από ιερείς της Λέσβου, να κοστολογήσουν το ύψος των ζημιών που έχουν προκληθεί στις εκκλησίες τους και να τους κατατεθούν τα ανάλογα χρήματα στους λογαριασμούς των.

Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εξετάζει το ενδεχόμενο μετά από όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία έχει πολλές σκοτεινές πλευρές, να ζητήσει από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης να επιστρέψει το χρηματικό ποσό των 140.000 δολαρίων και να βρει άλλο τρόπο για να το διαθέσει στους σεισμόπληκτους.

Με όλα αυτά όμως, η Μητρόπολη Μυτιλήνης αλλά και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιάκωβος έχουν αναμφισβήτητα εκτεθεί απέναντι στον Λεσβιακό λαό αλλά και στους ομογενείς μας, κυρίως διότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν πάρει θέση, για το σημαντικότατο αυτό θέμα.

Δεν είναι λίγες οι φωνές που ακούγονται για την Μητρόπολη Μυτιλήνης, που λένε ότι η Εκκλησία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, ενώ τώρα με χρήματα που δεν της ανήκουν θέλει να επισκευάσει τους ναούς της Μητρόπολής της.

Έχουμε την ταπεινή άποψη ότι οι σεισμοπαθείς της Λέσβου προηγούνται…

Οι πληγές των σεισμοπαθών είναι ακόμα ανοιχτές…

Η Μητρόπολη Μυτιλήνης μπορεί να επανορθώσει έστω και τώρα…

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο