ΝΟΔΕ Λέσβου: “Κυβερνητική αδιαφορία για τους σεισμόπληκτους μαθητές” ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Μικροπολιτική με το σεισμό”

Σε τοπική πολιτική αντιπαράθεση έχουν περάσει η ΝΟΔΕ Λέσβου και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με επίκεντρο της κόντρας τους τα σεισμόπληκτα σχολεία και οι μαθητές λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Η ΝΟΔΕ Λέσβου με ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για πολιτική αδιαφορία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ανακοίνωση κάνει λόγο για μικροπολιτική χωρίς ντροπή.

Διαβάστε ολόκληρες τις δύο ανακοινώσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

“Έρμαια της κυβερνητικής αδιαφορίας και αντικοινωνικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται πως είναι οι μαθητές της Λέσβου και συγκεκριμένα εκείνοι των σχολείων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Έξι μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και τρεις, σχεδόν, μήνες μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν φρόντισε να επιταχύνει τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται για την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν υποστεί τα σχολικά κτίρια, αλλά ούτε συγκεκριμένη απάντηση, έχει δώσει, για το πότε θα αρχίσουν οι μελέτες και οι εργασίες αποκατάστασης, έτσι ώστε να μπορούν να στεγαστούν οι μαθητές. Κατ’ επέκταση θα ήταν παράδοξο αν η κυβέρνηση μεριμνούσε να σταλούν χρήματα ως έκτακτη επιχορήγηση.

Η κυβερνητική πολιτική της αδιαφορίας έφτασε στο ζενίθ δεδομένου ότι όχι μόνο εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει, όχι μόνο έκτακτη επιχορήγηση δεν έχει σταλεί, αλλά ούτε καν λυόμενες αίθουσες δεν έφτασαν στο νησί για να λύσουν κάπως το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου, του ΕΠΑ.Λ.  Πλωμαρίου , του Νηπιαγωγείου Τρύγονα, του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς και του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας, πρόκειται να βιώσουν στην πιο τρυφερή τους ηλικία μια πολιτική που όχι μόνο θα κάνει την καθημερινότητά τους δυσκολότερη αλλά θα έχει άμεσες συνέπειες στην σταδιοδρομία τους.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει επιτέλους να περάσει από το λέγειν στο πράττειν. Θα πρέπει επιτέλους να νιαστεί για το μέλλον αυτού του τόπου και για τα παιδιά που έχουν την «απαίτηση» εν έτη 2017 να μάθουν γράμματα κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.”

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Σχόλιο του γρ. τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου.
“Αντί απάντησης στη κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου, που, χωρίς ντροπή, κάνει μικροπολιτική με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό της 12/6 στα σχολικά κτίρια του νησιού, καλούμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας και στέλεχος της τοπικής ΔΑΚΕ, κ. Κατσαβέλλη να απαντήσει αν, αυτή η ανακοίνωση τον εκφράζει..
Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης του κ. Κατσαβέλλη, τότε ο  δήμαρχος Λέσβου θα πρέπει να πάρει θέση, για αυτή (την ενδεχόμενη) στάση του αντιδημάρχου του. “
Το γρ. τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΝΟΔΕ Λέσβου: “Κυβερνητική αδιαφορία για τους σεισμόπληκτους μαθητές” ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Μικροπολιτική με το σεισμό””

  1. Αντωνης Ποτφυριου

    Με δυο λογια η τοπικη συριζα ΨΕΛΙΖΕΙ και ( ΑΠΕΙΛΕΙ ) τον αρμοδιο αντιδημαρχο για θεματα παιδειας οτι εαν συμφωνησει με την ΝΟΔΕ οτι η κυβερνηση δεν εχει κανει ακομη τιποτα για τα παιδια των σχολειων που εχουν υποστει ζημιες απο τον σεισμο και τον παραπεμπει στον δημαρχο να τον κανει ΝΤΑ Η ανικανοτητα τους ( κσλυπτεται ) με απειλες Η γνωστη τακτικη των αριστερων !!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο