Ναι… Καμαρώνουμε που το LesvosNews.gr τίμησε εν ζωή τον Παπά – Στρατή – Η συγκλονιστική επιστολή του από το Νοσοκομείο

Μέσα από την ενότητα «Σύγχρονοι αγωνιστές για τον συνάνθρωπο, την ειρήνη και το περιβάλλον» των σελίδων του βιβλίου της Δ΄ τάξης του Δημοτικού, διδάσκεται από φέτος η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη του δικού μας Παπά – Στρατή Δήμου από το Κεράμι, που δυστυχώς έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων πριν από δύο χρόνια σε ηλικία μόλις 57 χρόνων.

Ο Παπά – Στρατής έγινε γνωστός παγκοσμίως για την αγάπη και τη στοργή που έδειξε προς τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Στο βιβλίο των Θρησκευτικών της Δ΄ Δημοτικού στην ενότητα  «Σύγχρονοι αγωνιστές για τον συνάνθρωπο, την ειρήνη και το περιβάλλον» υπάρχει μάθημα από την προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Παπά-Στρατή, ο οποίος είχε φτιάξει το δικό του καταφύγιο στο Κεράμι της Καλλονής,  την «Αγκαλιά»,  από όπου είχε βοηθήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως επίσης και εκατοντάδες άπορους συμπατριώτες του στη Λέσβο και όχι μόνο.

Και ναι, εμείς εδώ στο LesvosNews.gr καμαρώνουμε, γιατί  πρώτοι είχαμε αναδείξει το υπερπολύτιμο έργο του και μέσα από τον ιστότοπό μας αλλά και μέσα από τα ρεπορτάζ του Γιάννη Συνάνη στα Αθηναϊκά ΜΜΕ.

Άλλωστε ο Παπά – Στρατής είχε συνεχή επικοινωνία με τον Γιάννη Συνάνη, για να μπορεί να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερο ανθρώπους που είχαν πραγματική ανάγκη.

Μάλιστα δεν μείναμε μόνο εκεί…

Κάναμε αυτό που οι τοπικοί μας άρχοντες και η πολιτεία έπρεπε να είχαν κάνει, όσο ο Παπά – Στρατής ήταν εν ζωή.

Το LesvosNews.gr βράβευσε μέσα από τα ¨Αιολικά Βραβεία” το 2013 τον Παπά – Στρατή, με τιμητική πλακέτα και έπαινο, για την κοινωνική του προσφορά προς τους συνανθρώπους μας.

Μάλιστα ο Παπά – Στρατής λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μπήκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε για να μας στείλει μία συγκλονιστική επιστολή και να στείλει τον γιο του Μιχάλη Δήμου να παραλάβει την τιμητική πλακέτα και τον έπαινο.

Δείτε τα σχετικά βίντεο που σας παραθέτουμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο