Μητσοτάκης :”Αυτό που συμβαίνει στη Μόρια, είναι ντροπή. Είναι απαράδεκτο. Είναι η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής”

“Αυτό που συμβαίνει στη Μόρια, είναι ντροπή. Είναι απαράδεκτο. Είναι η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση.”

Με αυτά τα λόγια και κρατώντας υψωμένες στα χέρια του δύο φωτογραφίες από το ΚΥΤ Μόριας,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το μεταναστευτικό κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα για την κατάσταση στο ΚΥΤ Μόριας, λησμονώντας όμως ότι Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είναι η Χριστιάνα Καλογήρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φέρει και αυτή τις δικές της ευθύνες για την κατάσταση του μεταναστευτικού όχι μόνο στη Λέσβο αλλά και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε:

“Αυτό που συμβαίνει στη Μόρια, είναι ντροπή. Είναι απαράδεκτο. Είναι η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των προσφύγων. Με τόσα χρήματα που έχουν έρθει στη χώρα, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Αυτοί που φώναζαν όταν χάλαγε ένα air condition στην Αμυγδαλέζα, τώρα σιωπούν. Η χώρα μας είναι εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης. Η συζήτηση για τα ασφαλή σύνορα γίνεται παντού στην Ευρώπη. Δεν είναι μια δεξιά συζήτηση Ο μόνος που δεν την αναγνωρίζει ως σημαντική, είναι ο κ. Τσίπρας. Εμείς θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των ευρωπαϊκών συνόρων. Θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία ασύλου για να μην χρειάζονται τέσσερα στάδια για να τελεσιδηκήσει μια διαδικασία. Απλοποίηση της διαδικασίας για να επιταχυνθούν οι επιστροφές. Θα ψάξουμε τι έγιναν τα κονδύλια, υπάρχει διασπάθιση πόρων.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο