Μητσοτάκης και Γεννηματά στο πλευρό των νησιωτών για τον ΦΠΑ – Τι είπαν στους εκπροσώπους του Συντονιστικού

Με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου Λέσβου και με την παρουσία του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κΚυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και ζήτησαν την αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς και τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α σε εκείνα τα νησιά που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα διατηρήσει -για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η προσφυγική κρίση- το μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά που καλούνται να διαχειριστούν το πρόβλημα, ενώ θα προχωρήσει και στην επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.

Τέλος, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα την ολοκληρωμένη πρότασή της για τη νησιωτικότητα.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των επαγγελματικών, επιστημονικών φορέων της Λέσβου συναντήθηκαν στη συνέχεια και με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά παρουσία και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Σταμάτη Μαλέλη,  η οποία δήλωσε στη συνέχεια:

“Η στήριξη της οικονομίας των νησιών  μας, είναι εξόχως εθνικό ζήτημα, δεν είναι μόνο αναπτυξιακό. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται και η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές οδηγεί σε επικίνδυνα φαινόμενα.

Κατά την πρόσφατη απόβασή του κ. Τσίπρα στην Λέσβο οι νησιώτες του γύρισαν την πλάτη. Ενώ ο ίδιος επανέλαβε τον γνωστό εαυτό του, με τα κούφια λόγια και τις  ανέξοδες υποσχέσεις.

Ως εδώ. Είναι ώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα –όπως έχουμε προτείνει-για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και η Ευρώπη να συμβάλλει ουσιαστικά. Επιβάλλεται να στηριχθεί έμπρακτα η οικονομία τους.

Η Κυβέρνηση να αφήσει τις υπεκφυγές και να δεχθεί την πρόταση Νόμου που έχουμε υποβάλλει, για να μην εφαρμόζεται ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά.”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο