Μείωσαν τη σίτιση των μεταναστών στη Μόρια; Γιατί αναζητούν φαγητό σε παρακείμενο κτίριο;

metanastes-fagito-mko

Τι συμβαίνει τελικά με τη σίτιση των μεταναστών τον τελευταίο καιρό στη Μόρια;

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις μερίδες των φαγητών, προς τους μετανάστες που παραμένουν μέσα στο Hotspot της Μόριας.

Από την ενημέρωση που έχουμε, τη σίτιση των κρατουμένων μεταναστών σε όλα τα Hotspot της χώρας, έχει επωμιστεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο έχει χορηγηθεί οικονομικά με σημαντικό ποσό από την Ύπατη Αρμοστεία.

metanastes-fagito-2

Το τελευταίο  διάστημα οι μετανάστες που διαμένουν στη Μόρια, πηγαίνουν σε κτίριο το οποίο βρίσκεται κοντά σττην περιοχή του Hotspot, όπου αναζητούν φαγητό που παρασκευάζουν άτομα που ανήκουν μάλλον σε κάποια ΜΚΟ και τους τροφοδοτούν με φαγητό σε τάπερ και κεσεδάκια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο…

Και αν πράγματι συμβαίνει γιατί γινεται…

Δεν φτάνει η επιχορήγηση της Ύπατης Αρμοστείας ή ο διπλάσιος περίπου αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη Μόρια – συγκριτικά με τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενεί – έχει δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα;

Αναγνώστες του LesvosNews.gr μας έστειλαν φωτογραφίες από το κτίριο, όπου προσέρχονται οι μετανάστες για να σιτιστούν και αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, που δίνουν το δικαίωμα στους μετανάστες να διαμαρτύρονται, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και την ελλιπή τους διατροφή.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο