Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Η κατάσταση στη Μόρια είναι απαράδεκτη για ανθρωπιστικούς λόγους”

O Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ήρθε στη Λέσβο, όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη, για τον κ. Μουζάλα είναι η ώρα των ευθυνών και της συγγνώμης  προς τους νησιώτες του Βορειοανατολικού Αιγαίου»

 

Πλήρης Δήλωση

 

«Η  κατάσταση που επικρατεί  στη Λέσβο και στο hotspot της Μόριας είναι απαράδεκτη.

 Απαράδεκτη για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί βρίσκονται στοιβαγμένοι πάνω από 6.500 χιλιάδες άνθρωποι σε ένα χώρο που μπορούν να μείνουν 2.500 χιλιάδες. 

 Απαράδεκτη, γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εδώ για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και απαράδεκτη γιατί καταδικάζει το νησί της Λέσβου σε μία ιδιότυπη ομηρία. Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης  να προχωρήσει επιτέλους τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, να κάνει τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας να λειτουργήσει με την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα και βέβαια, να θωρακίσει, επιτέλους, τα θαλάσσια σύνορά μας.

 Ο κ. Μουζάλας απέτυχε στην απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη και επέστρεψε στα Υπουργικά του καθήκοντα. Ελπίζω να αναλάβει και τις ευθύνες της αποτυχίας του απέναντι στον Ελληνικό λαό και να ζητήσει μία μεγάλη συγγνώμη από τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου, τους οποίους έχει καταδικάσει σε αυτή την ιδιότυπη ομηρία.

 Προχθές στη Χίο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προσυνέδριο που κάναμε για τη μετανάστευση, εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία, άλλωστε, δεν αποτελούν καμία πρωτοτυπία, αλλά έχουν συμφωνηθεί και από την Κυβέρνηση και από τους δήμους από πέρυσι. Και από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί κανένα.

 Δυστυχώς, η αμφιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα, από τη μία να πιστεύει ότι πρέπει να έχει μια Ευρωπαϊκή ταυτότητα, και από την άλλη, να υποστηρίζει αυτούς που είναι υπέρ της ελεύθερης διαμονής και εισόδου όλων των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει τα νησιά σε αυτόν τον εγκλωβισμό».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο