Μετανάστες προς Μπαν Κι Μουν: “Σώστες μας… Βοηθείστε μας…” (ΒΙΝΤΕΟ)

ban-ki-moon-lesvos

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, κατά την επίσκεψη εκεί, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Μετανάστες που παραμένουν εκεί εδώ και τρεις μήνες, εκλιπαρούσαν με κάθε τρόπο τον Γ.Γ. του ΟΗΕ να τους βοηθήσει και να τους λυτρώσει από το δράμα που ζουν.

Γυναίκες, παιδιά, υπερήλικες, ανάπηροι πολέμου, με δάκρυα στα μάτια τον παρακαλούσαν να κάνει κάτι γι αυτούς.

Στον Καρά Τεπέ τον υποδέχθηκαν με πλακάτ, όπου έγραφαν διάφορα συνθήματα.

Λίγο νωρίτερα, ο Μπαν Κι Μουν είχε επισκεφθεί το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια, όπου έμεινε ικανοποιημένος από τις υποδομές και το έργο που παράγεται εκεί.

Αργότερα πλήρες ρεπορτάζ με φωτό και βίντεο από την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν στη Λέσβο.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Υποδεχόμενη το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι Μουν στη Μυτιλήνη, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου είπε τα ακόλουθα:

«Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

kalogirou-ban-ki-moon

Η Περιφερειάρχης προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.

Η πλώρη είναι ελάχιστα υπερυψωμένη από την πρύμνη. Στο εσωτερικό της λέμβου βρίσκεται ανακεκλιμένη, με το κεφάλι στην πλώρη, μία ανθρώπινη μορφή, η οποία κρατά στη αγκαλιά της μεγάλο ανοικτό αγγείο. Με βάση τα συνευρήματά του, το ομοίωμα της λέμβου χρονολογείται στην περίοδο 1350-1300 π.Χ..

lesvosnews.gr-neo-mail

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο