Μετά από συνεδρίαση θρίλερ εκλογή του Στρατή Κύτελη στη ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

Μετά από μία συνεδρίαση με εντάσεις, ενστάσεις και διαφωνίες, στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης εξελέγη Πρόεδρος.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας τέθηκαν δύο υποψηφιότητες αυτή του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρόν 17 Δήμαρχοι από το Βόρειο Αιγαίο και η κάλπη έβγαλε ένα λευκό και ισοψηφία μεταξύ των δύο μονομάχων οι οποίοι έλαβαν από 8 ψήφους.

Έτσι η εκλογή του Προέδρου τη ΠΕΔ τέθηκε σε κλήρωση ανάμεσα σε Στρατή Κύτελη και Δημήτρη Μαρινάκη.

Τον κρίσιμο φάκελο από την κάλπη ανέλαβε να τραβήξει ο Δήμαρχος Σάμου Γιώργος Στάντζος ο οποίος γυρίζοντας το πρόσωπό του προς την αντίθετη πλευρά – μπράβο του !!! – τράβηξε τον φάκελο με το όνομα του Στρατή Κύτελη και στη συνέχεια άνοιξε για την επιβεβαίωση και το δεύτερο φάκελο που ήταν γραμμένο το όνομα του Δημήτρη Μαρινάκη.

Ακολούθησαν χειροκροτήματα για την εκλογή του Στρατή Κύτελη και συγχαρητήρια από τους παρευρισκομένους μη εξαιρουμένου και του “αντιπάλου” του Δημήτρη Μαρινάκη.

Κι ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της εκλογής Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών του Προεδρείου, η πλευρά Μαρινάκη ενώ είχε αποδεχθεί τη διαδικασία της κλήρωσης, άρχισε να μιλά για μη νόμιμη διαδικασία και για ακύρωση της εκλογής του Στρατή Κύτελη.

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των αντιπάλων συνδυασμών που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, αφού η διαδικασία συνεχίστηκε έστω και με την αποχώρηση κάποιων Δημάρχων της παράταξης Μαρινάκη.

Λεπτομερέστατο ρεπορτάζ και αποκλειστικό βίντεο του Lesvosnews.gr αργότερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο