Μαινόμενοι οι κάτοικοι της Μόριας κατά του Δημάρχου με ακατονόμαστες βρισιές και προπηλακισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

moria-galinos

Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Μόριας το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στη λαϊκή συνέλευση που έκαναν στο χωριό τους, για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας  των μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης και την παραβατικότητα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ως γνωστόν, στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας βρίσκονται παράτυποι μετανάστες, από τις 20 Μαρτίου που ίσχυσε η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αφεθεί ελεύθεροι λόγω της παρέλευσης του ορίου των 25 ημερών, με αποτέλεσμα αφού δεν έχουν χρήματα, να κλέβουν, να προβαίνουν σε βανδαλισμούς και να μπουκάρουν μέρα μεσημέρι μέσα στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός θα πρέπει να έζησε την πιο εφιαλτική ημέρα της ζωής του, αφού οι κάτοικοι της Μόριας, εκτός του ότι τον περιέλουσαν μα ακατονόμαστες βρισιές, τον προπηλάκισαν και λίγο έλειψε να χειροδικήσουν εναντίον του, αφού ξέσπαγαν με γροθιές επάνω στο τραπέζι που καθόταν, για να μην τον δείρουν.

Οι Μοριανοί τον θεωρούν υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει περιέλθει το χωριό τους, αφού όπως έλεγαν αυτός είναι μόνο για να παίρνει βραβεία και τους έχει αφήσει στο έλεος του Θεού.

Φράσεις όπως «Σκλαβωμένη Μόρια», «Κοινότητα Πακιστάν – Αφγανιστάν» «Κινδυνεύουν οι ζωές μας» και άλλες βαριές κουβέντες που δεν γράφονται έβγαιναν από τα σπλάχνα των οργισμένων κατοίκων της Μόριας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει.

Χαρακτηριστική ήταν η αγανάκτηση ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, του οποίου οι μετανάστες κλέβουν καθημερινά τα ζώα του, ενώ αυτός κάνει βάρδιες με την καραμπίνα του, για να προστατέψει την περιουσία του.

Ο 83χρονος κτηνοτρόφος πέταξε μπροστά στο Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό ένα κεφάλι από αρνί, λέγοντάς του να το πάρει να το μαγειρέψει για να φάει, ενώ τον απείλησε ευθέως, ότι αν σε μία βδομάδα δεν δώσει λύσεις στο θέμα, θα πάει στο Δημαρχείο και θα τους κάψει όλους.

Το εκπληκτικό ήταν, ότι ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός δήλωσε αναρμόδιος, δικαιολογώντας μάλιστα τους μετανάστες, λέγοντας ότι κι αυτός αν βρισκόταν στην ίδια θέση με αυτούς, θα έκλεβε μία κότα, για να ζήσει την οικογένειά του.

Όταν μάλιστα δήλωσε, ότι αυτός δεν είναι αρμόδιος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τότε ένας κάτοικος της Μόριας του απάντησε ότι «δηλώνεις αναρμόδιος, αλλά παίρνεις τα εκατομμύρια ευρώ».

Το μένος του συγκεντρωμένου πλήθους γνώρισε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, τον οποίο κατηγόρησαν ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την κατάσταση αυτή.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε τις συγκλονιστικές εικόνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

83 Άποψη για τα “Μαινόμενοι οι κάτοικοι της Μόριας κατά του Δημάρχου με ακατονόμαστες βρισιές και προπηλακισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. […] Το μένος του συγκεντρωμένου πλήθους γνώρισε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, τον οποίο κατηγόρησαν ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την κατάσταση αυτή. Πηγή: Lesvosnews.gr […]

Αφήστε ένα σχόλιο