Με τα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα έγινε ο αγιασμός στα σχολεία της Λέσβου… Καλή σχολική χρονιά !!!

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον αγιασμό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη σήμερα στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα. Καλογήρου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους 25 μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς και τους διδάσκοντες.

Επίσης, επισημαίνοντας τον σημαντικό παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο των Ειδικών Σχολείων ιδίως στις νησιωτικές περιοχές, τόνισε ότι με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σταθερά χρηματοδοτεί τη στελέχωσή τους με ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές κλπ.

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στον αγιασμό στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος»

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρέστη σήμερα το πρωί στην καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, καλή σχολική χρονιά, κουράγιο και δύναμη για να πετύχουν τους στόχους και για να αριστεύσουν στα μαθήματα τους. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι, ο Δήμος Λέσβου βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα αιτήματα και έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στα σχολεία της Λέσβου. «Οι προσπάθειες συνεχίζονται πάντα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Γαληνός

Ακολούθως, ο Δήμαρχος παρέδωσε τα βραβεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης, στους απόφοιτους μαθητές του Σχολείου Ραφαήλ Ψυρούκη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 58η Μαθηματική Ολυμπιάδα, στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, στη Βραζιλία και Θεόδωρο Κόκκορη, που διακρίθηκε στον 29ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού.

«Χαιρετισμός Προϊσταμένου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς»

 Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,

Ευχαριστώ από καρδιάς τους Δ/ντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων που είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας καλέσουν στο σημερινό αγιασμό αλλά λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το νησί μας στις 12 Ιουνίου 2017, σήμερα θα παρευρεθώ στον Αγιασμό των Σχολείων της περιοχής του Πολιχνίτου.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις αφού τακτοποιήθηκαν οι αποσπασμένοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και για πρώτη φορά έχουμε σχεδόν καλύψει τα τμήματα ένταξης.

Καλούμαστε να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση όλων των αντιξοοτήτων που θα εμφανιστούν και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με αισιοδοξία και δύναμη.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο