Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν στη Μυτιλήνη οι 5ημερες θρησκευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου Λέσβου, για τον προστάτη των ερωτευμένων Άγιο Βαλεντίνο.

Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής,  να καθιερωθεί σαν θεσμός εδώ στη Λέσβο, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, φαίνεται σιγά – σιγά να καρποφορεί και να προβάλλεται το νησί μας παγκοσμίως.

Σε αυτό τον σκοπό συνέβαλε και η πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη προς όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, τα οποία κάλυψαν με ζωντανές συνδέσεις αλλά και με εκτενέστατα ρεπορτάζ το μεγαλύτερο μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων.

ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, STAR CHANNEL, ΕΨΙΛΟΝ TV, ΕΡΤ, κάλυψαν τις εκδηλώσεις του Δήμου Λέσβου σε ενημερωτικές αλλά και σε ψυχαγωγικές τους εκπομπές.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή  με έκθεση ζαχαροπλαστών στην είσοδο του Θεάτρου, παρουσίαση του πατροπαράδοτου “γεµάτου”, που στη Λέσβο αποτελεί το γλύκισµα των αρραβώνων, του γάµου, του έρωτα και της αγάπης, έκθεση εικαστικών τεχνών Λέσβιων καλλιτεχνών, µε θέµα τον Άγιο Βαλεντίνο και προβολή αποσπασµάτων ντοκιµαντέρ, για τον «Άγιο Βαλεντίνο… της Μυτιλήνης».

Το Σαββάτο στην αγορά της πόλης και µέσα σ’ ένα διαµορφωµένο εορταστικό περίγυρο – πανηγυρικό σκηνικό, διαδραματίστηκαν διάφορα καλλιτεχνικά δρώµενα, µε αναφορά στις γαµήλιες τελετές και τον έρωτα, ενώ  ερωτευµένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που βόλταραν δωρεάν µε την ιππήλατη «άµαξα του έρωτα».

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Ερωτική µουσική βραδιά», που περιελάμβανε:

  • Παρουσίαση – εκτέλεση των επικρατέστερων ερωτικών τραγουδιών, που συμμετείχαν στο διαγωνισµό ερωτικού τραγουδιού και η βράβευση των 3 νικητών.
  • Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία ερωτικού τραγουδιού, από τα µουσικά σχήµατα «Λάκης µε τα ψηλά ρεβέρ» και «Τα φώτα απέναντι», καθώς και από τον ερωτικό τροβαδούρο Τάκη Σωτηρχέλλη.   

Τη Δευτέρα έγινε Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Νικολάου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η περιφορά των λειψάνων στην αγορά της Μυτιλήνης και στην Προκυμαία.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις βραβεύσεις των ποιημάτων που γράφτηκαν για τον έρωτα και διακρίθηκαν, τις βραβεύσεις των μακροβιότερων ζευγαριών που ζουν στη Λέσβο, ενώ η αυλαία έκλεισε με τον ποιο ιδανικό τρόπο, αφού η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τη βελούδινη φωνή της, ερμήνευσε εκπληκτικά τραγούδια της αγάπης και του έρωτα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. ΜΕΡΟΠΗ ΘΕΟΦΑΝΕΛΛΗ

    Όχι, δεν θα ντραπώ που κατάγομαι από αυτό το νησί με τόσους Αγίους, που έρχονται από όλο τον κόσμο για να τους προσκυνήσουν.

    Ελπίζω κάποια στιγμή να βρείτε το ΘΑΡΡΟΣ να προβάλλετε και τους Αγίους του νησιού μας στα κανάλια, εάν βέβαια πιστεύετε σε αυτούς και εάν είστε θρησκευόμενο άτομο.

Αφήστε ένα σχόλιο