Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου

H 20η Οκτωβρίου, έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται η μνήμη του προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου.

Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2017) το πρωί δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, αλλά και σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου αντίστοιχα, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. (Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης).

Παράλληλα αναγνώσθηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας», ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, σε μικρή δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, απεύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας:

«Σήμερα εμείς οι Αστυνομικοί, γιορτάζουμε και τιμούμε τη μνήμη του Προστάτη μας Αγίου Αρτεμίου, γιορτάζουμε όμως και την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενός θεσμού, ο οποίος αποτελεί μία από τις κύριες συνιστώσες του δημοκρατικού πολιτεύματος της Χώρας μας και αποσκοπεί, σε συνάρτηση και συμπλήρωση με τους άλλους θεσμούς, στην ευημερία του Κράτους Δικαίου.

Η ημέρα αυτή λοιπόν, είναι για όλους εμάς που υπηρετούμε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μια ημέρα χαράς, ικανοποίησης και τιμής».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και σήμερα 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο