Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο Ρινολογίας στη Θεσσαλονίκη

sinedrio-rinologias

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 14 – 16 Απριλίου, το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρινολογίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Περισσότεροι από 350 συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και φροντιστήρια. Έμπειροι και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές, εκπαίδευσαν σε νωπά παρασκευάσματα, τους ενδιαφερόμενους ιατρούς, τόσο στην ενδοσκοπική χειρουργική παραρρινίων (FESS), καθώς και στη ρινοπλαστική.

Ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, ηγήθηκε της ομάδας εκπαίδευσης στη .

Στο θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου, ο κ. Παυλιδέλης, παρουσίασε σε διαδραστική ομιλία ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον περιστατικό διόρθωσης αποτυχημένης ρινοπλαστικής.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις με τον ομιλητή για τον τρόπο χειρουργικής αντιμετώπισης του περιστατικού.

Η χρήση αυτομοσχευμάτων, τα οποία λαμβάνονται από το πτερύγιο του αυτιού του ιδίου ατόμου, είναι η πλέον ενδεδειγμένη τεχνική διόρθωσης, όπως τόνισε ο κ. Παυλιδέλης.

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ανοιχτή ρινοπλαστική.

Να σημειωθεί ότι η ανοιχτή ρινοπλαστική ενδείκνυται για την διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστικής σε ποσοστό πάνω από 50% εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό καλύτερη πρόσβαση στο χειρουργικό πεδίο. Τέλος, το ως άνω περιστατικό προβλήθηκε και σε εκπαιδευτικό βίντεο.

Μετά των πέρας των εργασιών, ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές και παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των.

Σχετικές δημοσιεύσεις