Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Aegean Regatta 2017 – Τα αποτελέσματα και οι νικητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε για 17η χρονιά, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι πλέον αποτελεί θεσμό για το ναυταθλητισμό στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όλοι οι ιστιοπλόοι έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης, ενώ και πάλι οι κάτοικοι των νησιών της Πάτμου, της Αστυπάλαιας, της Νισύρου και της Ρόδου, επέδειξαν την άψογη φιλοξενία τους στα πληρώματα.

Στην Τελετή Λήξης παρέστη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Aegean Regatta και τόνισε τη σημασία του αγώνα για τα νησιά του Αιγαίου. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Θεοδοσιάδης Γιαννέλλης, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ακης Τσαλίκης και ο Πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, Σταμάτης Σταύρας.

Στην τελετή έγιναν και οι απονομές στους νικητές με τους Ολυμπιονίκες Μάντη και Καγιαλή με το σκάφος BLACK JACK-STATUS MARITIME να επικρατούν στην κατηγορία ORCi με το τουρκικό SHAK SHUKA να νικά στην κατηγορία IRC και το IPSIPILI-AEGEAS YACHTING  να είναι πρώτο στην κατηγορία ORC CLUB

Oι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC

1)    SHAK SHUKA – Hasan Utku Çetiner

2)    ANATELOUSSA AFRODITI – Γιώργος Αυγερινός

3)     APIDALOS NAFS-TATOI CLUB – Παναγιώτης Ταγαρόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRCi

1)     BLACK JACK-STATUS MARITIME – Παναγιώτης Μάντης

2)    ΤΑΜUMΜ – Αντώνης Κατιγιαννίδης

3)    ERYTOS II-COSMOTE – Κώστας Μάνθος/Σταύρος Τσάβαλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC CLUB

1)IPSIPILI-AEGEAS YACHTING – Δημήτρης Σοφιτσής

2) SUN FIZZ – Ιγνάτιος Πάλλης

3)ΚRAKEN – Δημήτρης Μαράκης

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στηρίζοντας τον νησιώτικο πολιτισμό και τον αθλητισμό. Χορηγός είναι η Μαρίνα της Ρόδου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παροχές της.

Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι: A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

Ο Γιάννης Γιαννέλλης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Γιάννης Γιαννέλλης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο στα πλαίσια της διοργάνωσης της τελετής λήξης του 17ου Ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θάλασσας στο Αιγαίο «Aegean Regatta 2017»
Στη φετινή Regatta που πραγματοποιήθηκε από 19 έως και 26 Αυγούστου στα νησιά Πάτμο –Αστυπάλαια –Νίσυρο –Ρόδο μετέχουν ογδόντα δύο (82) σκάφη μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες μας Μάντης -Καγιάλης και Μπόζη-Κλωναρίδου. Τα σκάφη κατά την άφιξη τους στη Ρόδο φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της νέας Μαρίνας Ρόδου.Η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων γίνεται στον προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.
Ο Δήμαρχος ανέπτυξε στο Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής τις ενέργειες και τις δράσεις του δήμου Ρόδου και του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για τη διοργάνωση αγώνων ιστιοπλοΐας και γενικά δράσεων ναυταθλητισμού, αφού η Ρόδος και τα γύρω νησιά προσφέρονται για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας, με τη στήριξη του Δήμου όσο και του ΑΣΙΑΘ.
Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη ναυτική ιστορία της Ρόδου αλλά και στην ανάγκη ολοκλήρωσης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και λιμενικών υποδομών όπως η Β΄φάση της νέας Μαρίνας για τον ελλιμενισμο επιπλέον διακοσίων (200) σκαφών από τα τετρακόσια (400) που προβλέπει η πρώτη φάση, καθώς και τις ενέργειες που προωθεί μέσα από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την κατασκευή της Μαρίνας στο Μανδάκι της Ρόδου αλλά και άλλα λιμενικά έργα όπως: Επέκταση λιμενοβραχίονα στο τουριστικό Λιμάνι Ρόδου, Αλιευτικό καταφύγιο Φανών, Λιμάνι Καμείρου για τα οποία το Λιμενικό Ταμείο συντάσσει μελέτες.
Ο Γ.Γ δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στις προσπάθειες του δήμου Ρόδου και επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Υπουργός κος Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και ο Υφυπουργός κος Νεκτάριος Σαντορινιός στηρίζουν και προωθούν τις μελέτες του Δήμου Ρόδου και του Λιμενικού Ταμείου, για τη βελτίωση θαλάσσιων εγκαταστάσεων τόσο στη Ρόδο όσο και στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο