Με επιτυχία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο διετές (2016-2018) Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus το Γυμνάσιο Πλωμαρίου

Το Γυμνάσιο Πλωμαρίου, ολοκληρώνοντας την συμμετοχή του στο διετές (2016-2018) Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο «Think Different, Do Together», υποδέχτηκε την εβδομάδα 16 με 20 Απριλίου τα Σχολεία – Εταίρους από την Γαλλία, την Ιταλία και την Πολωνία. Η εβδομάδα εργασιών του Προγράμματος περιστράφηκε, όπως και η περίοδος που προηγήθηκε της επίσκεψης, γύρω από την Αλληλεγγύη και τις ποικίλες πτυχές της.

Η πρώτη ημέρα περιέλαβε την Επίσημη Υποδοχή και την  Παρουσίαση του Προγράμματος στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της πόλης μας, ενώ ακολούθησαν δραστηριότητες γνωριμίας των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων – Εταίρων μας με την πόλη και το Σχολείο.

Ακολούθησε την επομένη, η συνέχιση των εργασιών του Προγράμματος στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, επίσκεψη στον Μόλυβο και κοινές δραστηριότητες με το Γυμνάσιο Πέτρας, σχετικές με την θεματική της εβδομάδας.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε δομές Αλληλεγγύης της πόλης μας, (Εθελοντικό Κλιμάκιο Πυρόσβεσης, Κέντρο Υγείας και Γηροκομείο), ενώ την Πέμπτη, είχε οργανωθεί υποδοχή και επίσκεψη στις δομές Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου και στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων του Καρά-Τεπέ, καθώς και συνέντευξη με εκπροσώπους Μ.Κ.Ο.

Τέλος, την τελευταία ημέρα της συνάντησης ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν βίντεο, τα οποία παρήγαγαν οι διεθνικές ομάδες κατά την διάρκεια της εβδομάδας, με επίκεντρο τις επισκέψεις και την θεματική της Αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθούν, η συμμετοχή και καλή διάθεση για συνεργασία των τοπικών δομών αλληλεγγύης αλλά και όλου του νησιού, όπως και η προθυμία για υποστήριξη από την τοπική κοινωνία της πόλης μας, μέσα και από την φιλοξενία που παρείχαν οι οικογένειες μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας αλλά και του ΓΕ.Λ. Πλωμαρίου στους μαθητές των φιλοξενουμένων Σχολείων από το εξωτερικό.

Πέρα από τον βασικό στόχο αυτής της συνάντησης, που ήταν η επαφή με Δομές Αλληλεγγύης και η εργασία των μαθητών και των μαθητριών πάνω σ’ αυτήν την έννοια και πρακτική, το Σχολείο μας μερίμνησε να οργανώσει δραστηριότητες και επισκέψεις γνωριμίας με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της πόλης αλλά και του νησιού μας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο