Μαξίμου: “Να μην εκμεταλλεύεται πολιτικά ο Δήμαρχος Λέσβου μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”

Ο Σπύρος Γαληνός καταγγέλλει ότι οι συνθήκες για τους μετανάστες στο νησί είναι τραγικές με ευθύνη Μουζάλα, με την κυβέρνηση να απαντά: Να μην εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ο δήμαρχος –  Τι δηλώνει ο ίδιος στο «ΘΕΜΑ 104,6»

Επίθεση εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου στον Δήμαρχο Λέσβου, δια πηγών του, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι συνθήκες για τους μετανάστες στο νησί είναι τραγικές με ευθύνη του υπουργού, Γιάννη Μουζάλα.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο Σπύρος Γαληνός είπε ότι «υφιστάμεθα έναν ιδιότυπο ψυχολογικό εκβιασμό. Μας φέρνει απέναντι στο λαό λέγοντας ότι ο κακός δήμος, οι κακοί Λέσβιοι, εμποδίζουν».

 Κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να αποδομήσουν την κριτική του δημάρχου στον Γιάννη Μουζάλα  τονίζοντας ότι «αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».

Όπως ισχυρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Τα ίδια στελέχη τονίζουν δηκτικά ότι «αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξής των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών» και προσθέτουν «ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την  προσφυγική  και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας».

 

Διαβάστε το non paper της Κυβέρνησης

Αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξής των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών.

Ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, λοιπόν, αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο