Μαθητές και γονείς της Λέσβου ζητούν να ολοκληρωθούν άμεσα οι πανελλαδικές εξετάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθητές και γονείς της Λέσβου συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Εκπαιδευτικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να αναβάλλει λόγω το σεισμού τις  πανελλαδικές εξετάσεις στη Λέσβο επ’ αόριστον.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές διαμαρτύρονταν, λέγοντας ότι χρωστούν ένα ή δύο μαθήματα για να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους και πως είναι ψυχοφθόρο γι αυτούς, να μην ξέρουν πότε θα δώσουν αυτά τα μαθήματα.

Οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους, συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη και του εξέφρασαν τις δικαιολογημένες τους ανησυχίες, ζητώντας από αυτόν να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο και να συνεχιστούν οι εξετάσεις άμεσα.

Στη συνέχεια οι μαθητές πάντα συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, έκαναν πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης και ζήτησαν τις παρεμβάσεις από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

 

Το δελτίο τύπου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της 15-06-2017

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. συνυπολογίζοντας

Α) την κήρυξη  της  Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης,

Β) τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στην Λέσβο λόγω της σεισμικής δραστηριότητας,

αναβάλλει, μέχρι νεοτέρας, τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα εξεταστικά κέντρα μόνο της νήσου Λέσβου.

Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Βορείου Αιγαίου, συνεχίζονται κανονικά αύριο 16-6-2017. Το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των Πανελλαδικών Εξετάσεων  των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Μαθητές και γονείς της Λέσβου ζητούν να ολοκληρωθούν άμεσα οι πανελλαδικές εξετάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο