Λαοθάλασσα έπνιξε την εκδήλωση “Λέσβος, κοιτίδα πολιτισμού μεσ’ το Αιγαίο” – (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο”, στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο, με συνδιοργανωτές εννέα Συλλόγους της Λέσβου, που εδρεύουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα: Τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Μυτιλήνης (Αθήνας), το Πολιτιστικό Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας, το Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών Αμαρουσίου και όμορων Δήμων “Ο Νόστος 2006”, τον Παλλεσβιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου, το Σύλλογο Παφλιωτών Λέσβου Αθήνας, το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής “Βενιαμίν ο Λέσβιος”, το Σύλλογο “Ο Πολιχνίτος Λέσβου”, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Σιγριανών “Το Σίγρι” και το Σύλλογο προστασίας και εξωραϊσμού περιβάλλοντος των απανταχού Χρουσιανών “ο Χρούσoς.

Την εκδήλωση στήριξε έμπρακτα και ουσιαστικά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμος Λέσβου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκος Ζούρος, παρουσίασε: «Το Απολιθωμένο Δάσος και τα γεωλογικά μνημεία του νησιού διηγούνται τη δημιουργία του Αιγαίου».

Επίσης προβλήθηκαν βίντεο με τον τόπο καταγωγής κάθε διοργανωτή Συλλόγου καθώς επίσης, βίντεο για τις διάφορες μορφές τουρισμού και τον πνευματικό πλούτο του νησιού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολυπληθή χορωδία (70 ατόμων).

Συγκεκριμένα από τη χορωδία της Νέας Ιωνίας , αλλά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής “Χοροταξιδευτές”.

Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας και του Παγγεραγωτικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ακολούθησε γλέντι με Μυτιληνιά παραδοσιακή ορχήστρα ( Βαγγέλης Σαραντίδης- Πάνος Βέργος-Ανδρέας Παπάς-Ιγνάτιος Σαραντίδης ), και κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηνε ο Δήμαρχος Παλιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Εμμανουήλ Αρμένακας (εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο της Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό), ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλιού Φαλήρου, Λέσβιος την καταγωγή (και συντονιστής της εκδήλωσης από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου) κ. Γεώργιος Ασημακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος και μας μίλησε για μια πρωτοβουλία που ξεκινάει σε σχέση με το μαθητικό τουρισμό και τη Λέσβο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός του ΓΕΣ – Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ κ. Σταμάτης Μαλέλης, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Αγγελική Σαραντινού, ο πρώην βουλευτής Στράτος Κόρακας,  ο καρδιοχειρουργός κ. Στρατής Παττακός, o καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Στράτος Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της οικογένειας Βαρβαγιάννη, εκπρόσωπος της οικογένειας Μυστακέλλη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Ρήγας Τζαμτζής, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ κ. Παν. Λασκαρίδης, η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κα Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν η Ταξούλα Ζάχου και ο Λέσβιος δημοσιογράφος Γιάννης Συνάνης ενώ τη γενική επιμέλεια είχε η Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Άντα Ζαφειρέλλη, η οποία δυστυχώς δεν παραβρέθηκε λόγω της απώλειας του αγαπημένου της αδελφού, αλλά έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την επιτυχία της εκδήλωσης η οποία όπως είπε στο Lesvosnews.gr “ήταν μία συλλογική προσπάθεια από τους 9 συλλόγους της Λέσβου και των Δήμων Παλαιόύ Φαλήρου και Λέσβου η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια – θεσμό καλώντας όλους τους συλλόγους του τόπου μας να έρθουν κοντά μας για κοινή προσπάθεια ανάδειξης του όμορφου νησιού μας”.

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο