Κυρία Καλογήρου το βλέπετε; Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις 20 πτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε.

Σε δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, αναφέρει επίσημα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT), σύμφωνα με τα οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατατάσσεται στη 14 θέση των φτωχότερων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίθετα με τις θέσεις της νυν Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, που θέλει να παρουσιάζει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως συνεχώς αναπτυσσόμενες περιοχές σε έργα και υποδομές.

Ο Κώστας Μουτζούρης αναφέρει:

“Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT) δείχνουν, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η δεύτερη (μαζί με την Ήπειρο) πτωχότερη στην Ελλάδα με κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 48% του μέσου κοινοτικού.

Περιλαμβάνεται στις 20 πτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. κατατασσόμενη στην 14η θέση.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει το 72% του μέσου κοινοτικού, ήτοι 50% ανώτερο της
Περιφέρειάς μας.

Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου διαθέτουν τεράστιο παραγωγικό δυναμικό στον πρωτογενή τομέα, τουριστικές δυνατότητες πολύ μεγάλες και πολιτισμικό υπόβαθρο ασύγκριτο και όμως έχουν καταντήσει παρίες και πτωχοί συγγενείς της λοιπής Ελλάδας και της Ευρώπης.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η έλλειψη απορροφητικότητας κονδυλίων από την Ε.Ε. και ακολουθούμενες πολιτικές σε επίπεδο Περιφέρειας.”

Κώστας Μουτζούρης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο