Κυρία Καλογήρου εμείς σας ξέρουμε… Σας πήρανε χαμπάρι όλοι όμως… Αθηναϊκό δημοσίευμα τη ρεζιλεύει

Απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο είναι υψηλή, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος,  κάνει η οικεία Περιφέρεια και η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, προφανώς αναφερόμενη σε σχετική ανακοίνωση του συνυποψηφίου της Κ. Μουτζούρη, κάνει λόγο για «πολιτική κερδοσκοπία» αλλά και για παραπληροφόρηση, εισάγοντας την καινοφανή θεωρία ότι καθώς βρισκόμαστε στην αρχή (!!!) του ΕΣΠΑ (σ.σ. πέντε χρόνια μετά την έναρξή του και δύο πριν την ολοκλήρωσή του) δεν μετρούν οι δαπάνες (σ.σ. δηλαδή, τα χρήματα που έχουν πέσει στην αγορά) αλλά οι εντάξεις έργων (σ.σ. δηλαδή οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί)!!!

Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, η περιφερειάρχης Χρ.Καλογήρου είτε δείχνει πλήρη άγνοια είτε συνειδητά επιχειρεί να βαπτίσει το κρέας ψάρι, προκειμένου να το «πουλήσει», μιας και διανύουμε την Σαρακοστή, στους εν δυνάμεις ψηφοφόρους της.

Δεν αντιλαμβάνεται, βεβαίως, ότι με αυτό τον τρόπο στην ουσία επικρίνει τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του κόμματός της Κώστα Μπακογιάννη*, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για πρωτιά της περιφέρειάς του στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, χρησιμοποιώντας, βεβαίως, τα ποσοστά των δαπανών ( «η απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στις 31 Δεκεμβρίου 2018 , έφτασε στο 36,6 %, φέρνοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κορυφή  των 13 ελληνικών Περιφερειών, σημαντικά πάνω από το μέσο όρο συνολικής απορρόφησης του «ΕΣΠΑ 2014-2020»  που ήταν 25,2%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

Με αφορμή στοιχεία του site aftodioikisi.gr που αναφέρονται στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ πάνω στα οποία επιχειρείται μια μάταιη πολιτική κερδοσκοπία, τα πραγματικά δεδομένα έχουν ως εξής:

 1. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Η ενεργοποίησή του για το σύνολο της χώρας έγινε το 2016 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Δηλαδή βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο μετά την έναρξή του και σχεδόν πέντε χρόνια πριν τη λήξη του.
 2. Στην παρούσα χρονική στιγμή που το ΕΣΠΑ βρίσκεται στα πρώτα στάδια της υλοποίησής του, το κριτήριο αξιολόγησης είναι οι εντάξεις έργων, ενώ η απορροφητικότητα είναι κριτήριο αξιολόγησης στο τέλος των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Και αυτό καθόσον στην έναρξη του ΕΣΠΑ η απορροφητικότητα, δηλαδή οι πληρωμές σε έργα, αφορούν κυρίως έργα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013) που έχουν μεταφερθεί στο καινούργιο (2014-2020) επειδή δεν ολοκληρώθηκαν.
 3. Από τον δημοσιευμένο πίνακα στο site aftodioikisi.gr που αφορά τα επίσημα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΕΣΠΑ της χώρας, προκύπτει ότι η κατάταξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εντάξεις έργων είναι στην τέταρτη θέση με ποσοστό 81,94%. Ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο, ο οποίος είναι 75,23%. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και της αποτελεσματικότητας όλων των Φορέων Υλοποίησης, δηλαδή όλων των Δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Όποιος δεν κατανοεί, παραπληροφορεί.

Όποιος συνειδητά παραποιεί, κερδοσκοπεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

3 Άποψη για τα “Κυρία Καλογήρου εμείς σας ξέρουμε… Σας πήρανε χαμπάρι όλοι όμως… Αθηναϊκό δημοσίευμα τη ρεζιλεύει”

 1. nina thermos

  GIANI.POS.TA.PAME.ME.TO.AKISMET.FOBASE.AKOMA.TO.AKISMET PROSEXE.MIN.SE.FORESOUN.KAMIA.KELEBIA SAS FIMOSAN GIANAKI SAS ERIXAN STA TESERA HEEMOU POS KATANTISATE PATRIOTAKIA SAS LIPAME O J SOROS HELI NA SAS DIOXI NA MOUSOULNOPISI .RTIN.LESVO.O.AXEL O.AHEOS PRAKTORAS TIS STOAS TOU SOROS TO PALIO KOUMOUNI O STALINIKOS PAHALAKIAS SAS EHI SOUZA EHETE KAI TON PALI AFTON TON GIFTO HA TOUS PSIFISETE GIANI ////////ANTE ME TO KALLO KAI EGO GIA TA PATRIOTAKIA KATI HA KANO AMA SAS HRIASTOUN POURKES KAI KELPIES HA BOIHISO

 2. nina thermos

  TO AKISMET TOU SOROS TA GRAFO EPISIS GRAFO KAI TA M . C . O GIATI KAI I AMERIKANA POURHE PROHTES STI MORIA I KEIT HOLM APESTALMENI TOU KOLOGEROU EINE SIHA TIN PONOPSIHIA TIS GIATI DEN PIGE I PA….RA STIN AFRIKI EKI POU YPARHOUN TA YPOSITEMENA NA BOIHISI OLI OSI ERHONTE EKI APO AMERIKI MEHRI TON PAPA TOUS KAHOLIKOUS PEDOFILOUS TOUS EKLIMATIES EHOUN KATASTREPSI STIN AFSTRALIA HILIADES PEDAKIA I KARDINALIA TOU KAHILOKISMOU I DIABOLI TOSA PEDIA SIMERA DIKASAN EXSI HRONIA TON PIO MEGALO TIS KAHOLIKIS POUFIANO PEDOFILO OPOS TON DIKOSAS STIN ELLADA TON MASONO OPADO STIN STOA TIS MASONIAS TOUSOROS OPADO TOU EOSFOROU EXO APO TINLESBO I LAHRO EXO APO TIN PATRIDA MOU TA TSIHATIA TI EHETE PAHI MONO FRAPEDES KAI KLAPSOURA DEN TREPESTE MALHAKI FTISIMO HELETE BOLEMENI

 3. nina thermos

  na.pai.sto.diabolo.to.akismet.kai.o.soros.o.bromiaris.kai.i.ebrea.i.merkel.kai.oli.esis.pou.xepoulisate.tin.mitilini.kai.ta.pianete.apo.ta.m.c.o.na.pane.oli.ston.diabolo.na.figoun.apo.to.nisi

Αφήστε ένα σχόλιο