Κώστας Μουτζούρης – Στρατής Κύτελης κόντρα σε Χριστιάνα Καλογήρου – Σπύρο Γαληνό

Φωτιά αναμένεται να πάρουν τα στρατηγεία των υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 19ης Μαϊου 2019, αμέσως μετά το τέλος των γιορτών.

Ο Ιανουάριος μπορεί μετεωρολογικά να δείχνει αρκετά ψυχρός, το προεκλογικό όμως κλίμα θα είναι όπως όλα δείχνουν αρκετά θερμό.

Κι αυτό γιατί μέχρι και αυτή τη χρονική περίοδο, δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο νυν Βουλευτής του ΚΚΕ στη Λέσβο Σταύρος Τάσσος θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ενώ και ο Γιάννης Σπιλάνης θα διεκδικήσει το θώκο της Περιφέρειας με τη συνδρομή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαλάζια κόντρα υπάρχει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου μετά την αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη που υποχρεώθηκε από τη Φώφη Γεννηματά να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ στις Εθνικές Εκλογές, με την υποψηφιότητά του στη Β’ Εκλογική Περιφέρειας Πειραιώς, ο Πρύτανης Κώστας Μουτζούρης φαίνεται ότι θα παίξει το ρόλο του φαβορί αφού η Χριστιάνα Καλογήρου έχει μεν το χρίσμα εκ του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο έχουν εκφραστεί πολλαπλές αντιδράσεις για την υποψηφιότητά της από τους κόλπους του κόμματός της.

Κι αυτό γιατί στην πλειοψηφία τους οι Αιγαιοπελαγίτες της χρεώνουν ανεπαρκή  πολιτική στο μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως και στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου που δέχθηκαν τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία περίμεναν από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό κάτι περισσότερο από τις ελάχιστες διαμαρτυρίες που έκαναν στην Πλατεία Σαπφούς με τις προφορικές τους ανακοινώσεις όπως και τις επιστολές διαμαρτυρίες προς την Ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν πιέστηκε όσο έπρεπε και δεν ίδρωσε το αυτί της.

Αντίθετα ο Κώστας Μουτζούρης δείχνει να είναι και ο εκλεκτός της βάσης της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, ενώ δεν είναι και καθόλου αμελητέες οι συμμαχίες που έχει κάνει από την κεντροαριστερή δεξαμενή ψήφων, αφού στο συνδυασμό του φαίνεται να συμπλέουν αρκετά στελέχη από το χώρο αυτό.

Η ίδια η κ. Καλογήρου δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και ευελπιστεί σε μία νέα συμμαχία με τον νυν Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος κι αυτός δεν δείχνει να εγκαταλείπει τον πολιτικό στίβο, διεκδικώντας και πάλι το Δήμο Λέσβου ακόμα κι αν υπάρξει το “σπάσιμο”.

Συμμαχία διαφαίνεται και μεταξύ Μουτζούρη – Κύτελη, αφού είναι γνωστές οι “συμπάθειες” που έχουν με τους αντιπάλους τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ήδη αναγγελθείσα υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ζαφειρίου στο Δήμο Λέσβου, ενώ θολό παραμένει το τοπίο με τις υποψηφιότητες του Παναγιώτη Παρασκευαϊδη και του Μιχάλη Μαμάκου, όλοι προερχόμενοι από το χώρο του ΚΙΝΑΛ.

Πάντως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαριστεί, αφού ο χρόνος αρχίζει να πιέζει τους επικεφαλής των συνδυασμών ενώ με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται και η άφιξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο που πιθανά να λύσει όλους τους γρίφους.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο