Κώστας Κουμλέλης… “Έφυγε” ένας γνήσιος αγωνιστής της αριστεράς !!!

Ένας αγωνιστής της αριστεράς, ο Κώστας Κουμλέλης, «έφυγε»  από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, μετά από δίχρονη άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Κουμλέλης γεννήθηκε στην Αγιάσο της Λέσβου και από πολύ μικρός ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Στη ΔΕΗ όπου εργάστηκε επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Λέσβου της ΕΤΕ-ΔΕΗ, όπου και διατέλεσε γραμματέας επί 9 χρόνια και πρόεδρος επί 3 χρόνια, ενώ επί 33 συνεχή έτη υπήρξε αιρετός αντιπρόσωπος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στη ΔΕΗ επίσης δημιούργησε τη πρώτη εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας στη Λέσβο, στην οποία υπήρξε πρόεδρος από το 1983 μέχρι το 2006.

Ο Κώστας Κουμλέλης ανέπτυξε και πλούσια πολιτική δράση, αρχικά με το ΚΚΕ και στη συνέχεια στον Συνασπισμό, όπου από το 2006 μέχρι το 2009 διατέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, ενώ τη διετία 2013-2015 ήταν ο πρώτος συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού το 1993 και το 1996 και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το 2012. Συμμετείχε σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και στη τοπική αυτοδιοίκηση, το 1994 ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Μυριτζή , το 1998 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Ζερδελή, το 2009 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» με επικεφαλής τον Γιώργο Πάλλη και πριν δύο χρόνια, το 2014, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ» με επικεφαλής την Αγλαΐα Κυρίτση.

Ήταν παντρεμένος με τη Δέσποινα Μουτζούρη, με την οποία είχε αποκτήσει δυο κόρες, τη Παναγιώτα και τη Μαρία και ένα γιο, τον Σταύρο.

Η κηδεία του Κώστα Κουμλέλη θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο στις 11.30 το πρωί, στην Παναγία της Αγιάσου.

 

enter4news.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

33 Άποψη για τα “Κώστας Κουμλέλης… “Έφυγε” ένας γνήσιος αγωνιστής της αριστεράς !!!”

Αφήστε ένα σχόλιο