Κοπή της βασιλόπιτας και απολογισμός του Δήμου Λέσβου με την παρουσία πλήθους κόσμου

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λέσβου, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των Δημοτών και της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, στο Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης και Μηθύμνης, κ.κ. Ιακώβου και  Χρυσοστόμου, του Βουλευτή Ν. Λέσβου, Γιώργου Πάλλη, εκπροσώπων πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, εργαζόμενων του Δήμου αλλά και δημοτών, η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Στέλιου Λασκαρίδη

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής από την έναρξη της θητείας της μέχρι σήμερα (2014 – 2017).

Ο κ. Γαληνός, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και σε όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν όλους αυτούς τους μήνες και στις οποίες ανταπεξήλθε η Δημοτική Αρχή και το σύνολο του Λεσβιακού Λαού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Λέσβος έγραψε ιστορία και εφάρμοσε στην πράξη με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές και τις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης». Αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάληψη της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου από το Δήμο, στην αγορά από το Δήμου του Αρχοντικού Κατσάνη, στη δρομολόγηση κατασκευής νέου κολυμβητηρίου με την εξασφάλιση 2.400.000 Ευρώ, στην εξασφάλιση 14.000.000 Ευρώ για την κατασκευή νέου λιμανιού στο Σίγρι, στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της μελέτης της Νότιας Παράκαμψης, στην εξασφάλιση παραχώρησης του κτιρίου του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στο Δήμο Λέσβου για Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης. Παρουσίασε, επίσης μικρά και μεγάλα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και βρίσκονται σε εξέλιξη, σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου, με το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, τονίζοντας ότι «το 2017 ενωμένοι και δημιουργικοί, θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα».

Τέλος, ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του και τους εργαζομένους του Δήμου Λέσβου για την προσφορά τους και για την καλή συνεργασία που λειτουργεί πάντα προς όφελος των πολιτών.

Ακολούθως οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης ευλόγησαν τις βασιλόπιτες του Δήμου Λέσβου και της Δημοτικής Κοινότητας, τις οποίες έκοψαν ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Πάνος Πίτσιος, ευχόμενοι σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση του χρυσού Κωσταντινάτου και την παραλαβή των κομματιών της πίτας από τους παρευρισκόμενους.          

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο