Κόντρα Στρατή Καραγεωργίου – Σπύρου Γαληνού με φόντο τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Με επιστολή που έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δημοτικός Σύμβουλος Στρατής Καραγεωργίου, καταγγέλει τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ότι έχει παραχωρήσει για χρήση σε ΜΚΟ τον καταυλισμό μεταναστών στον Καρά Τεπέ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Λέσβου που απάντηση με μικροσκελή ανακοίνωση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Δήμος Λέσβου πρέπει να είναι ο μόνος στην Ελλάδα που έχει δικό του καταυλισμό για φιλοξενία μεταναστών.

Όλες οι ανά τη χώρα υποδομές για τη φιλοξενία μεταναστών, είναι υπό τον κρατικό έλεγχο και έχουν δημιουργηθεί με έξοδα από τον κρατικό κουρβανά, από επιχορηγήσεις της Ε.Ε., της Ύπατης Αρμοστείας, του ΟΗΕ και άλλων διεθνών φορέων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Εγκαταστάσεις παράτυπων μεταναστών στον Καρά Τεπέ.

“Κύριε Δήμαρχε,

Με παλαιότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ και του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, και παρά την αντίθετη γνώμη της Δημοτικής παράταξης, που ανήκω, όπου και μειοψήφησε, ο χώρος φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων του Δήμου στον Καρά Τεπέ, παραχωρήθηκε για χρήση σε ΜΚΟ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι ΜΚΟ να έχουν τον έλεγχο του παραπάνω Δημοτικού χώρου και ο Δήμος να πληρώνει τα έξοδα λειτουργίας της δομής φιλοξενίας του Καρά Τεπέ  από τα ανταποδοτικά έσοδα, που ανήκουν στους πολίτες της Λέσβου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17-09-2016 με θέμα «Προοπτική δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη ΛΕΜΟΝΟΥ», με ικανοποίηση, σας άκουσα να αναγνωρίζετε το παραπάνω λάθος σας, για την παραχώρηση της χρήσης του χώρου στον Καρά Τεπέ σε ΜΚΟ και μεταξύ των άλλων να εισηγείστε «Να ζητηθεί εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας του Καρά Τεπέ με σκοπό να έχει ο Δήμος την αποκλειστική αρμοδιότητα και διαχειριστική αυτονομία. Ο ρόλος των ΜΚΟ θα πρέπει να περιοριστεί σε αποκλειστικά υποβοηθητικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Σε διαφορετική περίπτωση προτείνεται ο χώρος του Καρά Τεπέ να κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα και με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του έτους 2016»

Η παραπάνω πρόταση σας ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

 Κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε στο έτος 2017 και το κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών του Καρά Τεπέ συνεχίζει να λειτουργεί υπό τον έλεγχο των ΜΚΟ. Απ’ ότι γνωρίζω καμία ενέργεια δεν έχετε κάνει για την εφαρμογή, της ομόφωνα ψηφισμένης πρότασής σας, να αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση του Καρά Τεπέ ή το κλείσιμό του.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω:

  • Θα εφαρμόσετε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εσείς προτείνατε; Ή η πρόταση σας ήταν μόνο για τα ΜΜΕ σε μία λαϊκίστικη προσπάθεια να καθησυχάσετε τους πολίτες της Λέσβου;

 Οι πολίτες του νησιού μας έχουν προσφέρει πολλά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς που άφησαν τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες τις Λέσβου απαιτούν όμως να έχουν ένα Δήμαρχο που να ενδιαφέρεται για αυτούς και όχι ένα Δήμαρχο που να εφαρμόζει τις προσταγές των πολιτικών του προϊσταμένων (βλέπε ΑΝΕΛ), όχι ένα Δήμαρχο των δημοσίων σχέσεων και των βραβεύσεων, όχι ένα Δήμαρχο συνεργάτη των ΜΚΟ.    

 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΗΝΟ

Σχετικά με την από 19/01/2017 επιστολή του κ. Καραγεωργίου με θέμα “Εγκαταστάσεις παράτυπων μεταναστών στο Καρά Τεπέ” ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε τα παρακάτω:

Είναι φανερό ότι ο κ. Καραγεωργίου αναζητά κάποιο ρόλο για να έρθει στην επικαιρότητα, αδιαφορώντας αν αυτή του η στάση υποδαυλίζει την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή την αμετροεπή και ανεύθυνη συμπεριφορά δεν θα τον ακολουθήσουμε.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο