Κοινοποιείστε το όλοι… Σε όλα τα σπίτια της Λέσβου να κυματίζει σήμερα η Ελληνική Σημαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου τιμούμε και γιορτάζουμε την Επέτειος του ΟΧΙ που μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά.

Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.

Η 28η Οκτωβρίου έχει διπλή σημασία για την Ελλάδα και για τη Λέσβο ιδιαίτερα καθώς έχει τόσο θρησκευτικό όσο και εθνικό χαρακτήρα μετά τα τελευταία γεγονότα.

Την 28η Οκτωβρίου τιμάται η γαλανόλευκη σημαία ως σύμβολο της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Η Ελληνική σημαία αναρτάται στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα, έχει συμβολικό χαρακτήρα και έχει ως στόχο να αποδώσει φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη εθνική ανάταση.

Η σημαία μας ως σύμβολο ενότητας και καθοδήγησης των Ελλήνων μέσα στο πέρασμα των χρόνων,συμβολίζει τα εξής:το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και τον καλό σκοπό των Ελλήνων για ανεξαρτησία, το κυανό τον ουρανό της θάλασσας και την ουράνια δύναμη που βοήθησε τον Αγώνα αυτό.

Επίσης το λευκό,τον αφρό των κυμάτων και το κυανό τον ουρανό.

Οι εννέα οριζόντιες λωρίδες συμβολίζουν τις εννέα Μούσες ενώ οι παράλληλες επαναλαμβανόμενες λωρίδες συμβολίζουν τη θάλασσα και τους κυματισμούς της.Οι εννέα λωρίδες είναι μια, για κάθε συλλαβή της φράσης «ελευθερία η θάνατος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο