Κλειστό μέσα στην τουριστική περίοδο το Απολιθωμένο Δάσος… Οργή και αγανάκτηση από επισκέπτες που βρίσκουν κλειστές πόρτες

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν στο Lesvosnews.gr από αναγνώστες μας, αλλά και από αναρτήσεις στο Facebook για το Απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι.

Σύμφωνα με αυτές, το Απολιθωμένο Δάσος εν μέσω τουριστικής περιόδου παραμένει κλειστό, με τους επισκέπτες να διανύουν 200 περίπου χιλιόμετρα με την επιστροφή τους για να το δουν και να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες.

Εκτός όμως αυτού, δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος να τους ενημερώσει, αλλά ούτε σε κάποιο τηλέφωνο βρίσκεται κάποιος, για να δώσει εξηγήσεις στους ταλαιπωρημένους τουρίστες.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου Νίκος Ζούρος, μήπως έχει την ευαισθησία να μας απαντήσει, γιατί οι επισκέπτες της Λέσβου έχουν αυτή την αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα να δυσφημείται συνολικά το νησί μας;

Δείτε τι γράφει η κ. Άννα Σφυρή στο προφίλ της στο Facebook και διαβάστε και μερικά σχόλια κ. Ζούρο.

“Θυμός και απογοήτευση μέρος πρώτο: Ξεκινώ το πρωί μέσα στη χαρά να εκπληρώσω την υπόσχεση στον μικρό μου γιο να επισκεφθούμε το Απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι. Μετά από σχεδόν 100 χμ. οδήγησης φτάνουμε και βρίσκουμε πόρτες κλειστές. Λέω δεν μπορεί, από αλλού είναι η είσοδος. Πάω από το πλάι, τίποτα. Συγχρόνως έρχονται πέντε αυτοκίνητα με τουρίστες. Ψάχνονται κι αυτοί όπως και γω. Βρίσκω το τηλέφωνο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε μια ταμπέλα και τους λέω: περιμένετε να τηλεφωνήσω. Η ευγενέστατη κυρία από το μουσείο στην οργισμένη ερώτησή μου γιατί εν μέσω τουριστικής περιόδου το Απολιθωμένο είναι κλειστό, μου απαντά ότι έχω δίκιο που διαμαρτύρομαι αλλά για το δάσος είναι υπεύθυνη η Διεύθυνση Δασών Λέσβου και φέτος δεν έχει ανοίξει καθόλου το Απολιθωμένο. Μου εξηγεί ότι το μουσείο είναι ανοιχτό και ότι υπάρχουν και κει κορμοί που μπορούμε να δούμε. Το εξηγώ στους κατάπληκτους τουρίστες και συγχρόνως νιώθω την ανάγκη να τους ζητήσω συγνώμη. Φεύγουν απογοητευμένοι και γω ακόμα πιο θυμωμένη αποφασίζω να τηλεφωνήσω στη Διεύθυνση Δασών. Θυμός και απογοήτευση νούμερο δύο: Στο πρώτο νούμερο δεν απαντάει κανείς. Καλώ το δεύτερο, το σηκώνει μια κυρία και αρχίζω θυμωμένα να τη ρωτάω για τους λόγους που είναι κλειστό το Απολιθωμένο. Της λέω ότι υπάρχουν τουρίστες που φτάνουν μέχρι εκεί και φεύγουν απογοητευμένοι και το αυτονόητο: γιατί δεν υπάρχει μια ταμπέλα στην αρχή της διασταύρωσης να ενημερώνει τον κόσμο ο οποίος οδηγεί και άλλα 5 χμ. για να φτάσει μέχρι εκεί.Φωνάζει στο τηλέφωνο κάποιον Παναγιώτη και του λέει ότι κάποιος διαμαρτύρεται για το δάσος. Ο κύριος Παναγιώτης δεν απάντησε ποτέ. Μετά από λίγο μου λέει η κυρία: είμαι από άλλο τμήμα, αφήστε όνομα και τηλέφωνο και θα σας πάρει κάποιος να σας ενημερώσει. Ακόμα περιμένω……… Ντροπή ένιωσα εγώ απέναντι στους ανθρώπους που ήρθαν από τόσο μακριά να επισκεφθούν ένα μνημείο φυσικής ιστορίας μοναδικό στο κόσμο και αυτοί δεν έχουν ούτε τσίπα όπως έλεγε και η γιαγιά μου. Θέλουμε τουρισμό, θέλουμε διαφήμιση του τόπου μας και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τον δυσφημίζουμε .Εύγε κύριοι της Διεύθυνσης Δασών. Παίρνετε το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.”

Marilena Kounias Ακριβώς έτσι την πατήσαμε και εμείς πριν 2-3 χρόνια. Πηγαμε τόσο δρόμο και βρήκαμε τοιχο- πόρτα! Αλλά δεν είναι μόνο εδώ αυτό το φαινόμενο….και στην Ακρόπολη που πήγαμε πάλι Αύγουστο μήνα την βρήκαμε κλειστή!!! Ντροπή τους!!

Iosif Galinos Τραγικο απλα

Ioannis Kanlis Εγώ πάντως τις 2 από τις 3 που πήγα, σκαρφάλωσα και μπήκα μέσα από το πλάι. Αλίμονο ποια…

Μιχαήλ Δελής Μου κάνει εντύπωση που ακόμα δέν έχετε συνειδητοποιήσει σε ποια χώρα ζούμε..

Thodoris Maglogiannis Ακριβώς τις ίδιες σκηνές ζήσαμε σήμερα και εμείς. Πόρτες κλειδωμένες, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες απογοητευμένοι και θυμωμένοι, παντού εικόνες εγκατάλειψης. ΝΤΡΟΠΗ σε όλους τους ανευθυνοϋπεύθυνους, που με τη στάση τους δυσφημίζουν ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία γεωλογικής κληρονομιάς, σε παγκόσμια κλίμακα. Θέλουμε και τουρισμό, που θα μας βγάλει από την κρίση Τρομάρα μας! 😠

Achilles Malamelis Και ομως συμβαινει…
Ενημερωσα το κ.
Γιάννης Σινάνης
Ελπιζω να κανει κατι

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Κλειστό μέσα στην τουριστική περίοδο το Απολιθωμένο Δάσος… Οργή και αγανάκτηση από επισκέπτες που βρίσκουν κλειστές πόρτες”

  1. […] Άμεση ήταν η απάντηση του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου και του Απολιθωμένου Δάσους καθηγητή Νίκου Ζούρου, για τις καταγγελίες αναγνωστών μας που πήγαν να επισκεφθούν το Απολιθωμένο Δάσος και το βρήκα… […]

Αφήστε ένα σχόλιο