Κλιμάκιο της Κομισιόν επιθεώρησε την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί στο Λιμάνι Μυτιλήνης

Συνάντηση εργασίας, με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπους της Κομισιόν και υπηρεσιακούς παράγοντες, που επισκέπτονται το νησί μας για να εξετάσουν  έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ο Δήμαρχος & Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σπύρος Γαληνός, παρουσία του Αντιπροέδρου, Κυριάκου Πετρέλλη και στελεχών του Λιμενικού Ταμείου.

Εξετάσθηκε η πορεία των έργων που αφορούν τον Λιμένα Μυτιλήνης, καθώς και η γενικότερη ανάπλαση της γύρω περιοχής, μέσα από την παρουσίαση του Master Plan, που έγινε από τα αρμόδια στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής επιτροπής στην εξεύρεση τρόπων επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων και των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, με στόχο την επίσπευση υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου. Αυτός ήταν και ένας από τους  βασικότερους σκοπούς της επίσκεψής τους στην Λέσβο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των μελών του κλιμακίου προς τον Δήμαρχο σχετικά με τα ζητήματα που τέθηκαν. Στο τέλος της συνάντησης, το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ε.Κ. κα Ingeborg Grassle, ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για την υποδοχή, την φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση τονίζοντας ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην απεμπλοκή των διαδικασιών που αφορούν το έργο του νέου λιμένα Μυτιλήνης καθώς πιστεύουν ότι αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την οικονομική ανάπτυξη της Λέσβου με έμφαση στον τουρισμό και στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Αμέσως μετά κ. Γαληνός και Πετρέλλης, έδωσαν στα μέλη του κλιμακίου αναμνηστικά δώρα ενώ έγινε και ξενάγηση των Ευρωβουλευτών και των στελεχών της Κομισιόν στους χώρους του λιμανιού..

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο