ΚΚΕ: “Να ανακληθεί η απόφαση για συρρίκνωση των ΕΠΑ.Σ Μυτιλήνης”

epas-mytilinis

Στη Μυτιλήνη λειτουργούσαν μέχρι σήμερα ΕΠΑ.Σ καλύπτοντας όχι μόνο τη Λέσβο αλλά και τα άλλα ακριτικά νησιά του Β. Αιγαίου, με εννέα ειδικότητες,

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κ. Καραμεσίνη (Διοικήτριας του ΟΑΕΔ), κατά την επίσκεψή της στις ΕΠΑ.Σ. Μυτιλήνης, ότι επειδή η Σχολή είναι πρότυπη και πληροί τις προϋποθέσεις εγκαταστάσεων και οργάνωσης από μόνιμο και ωρομίσθιο προσωπικό, στόχος είναι η αναβάθμισή της και όχι η συρρίκνωσή της, μαθαίνουμε ότι για το σχολικό Έτος 2016 – 2017, αντί αναβάθμισης, εγκρίθηκαν από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ μόνο τέσσερεις ειδικότητες από τις εννέα που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα

Είναι προφανές ότι, αν αυτό ισχύσει, οδηγούμαστε σε τεράστια συρρίκνωση μιας από τις μεγαλύτερες ΕΠΑ.Σ της χώρας και μάλιστα στην ακριτική Λέσβο, η οποία, μέχρι σήμερα, κάλυπτε, σε εννέα πλήρεις ειδικότητες, 300 περίπου μαθητές, από πολλά μέρη της Ελλάδας. Αυτή η εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, αν δεν ακυρωθεί, θα έχει μια σειρά αρνητικές συνέπειες, όπως:

– Μείωση των μαθητών που εκτός από τη Λέσβο έρχονται να φοιτήσουν στις ΕΠΑ.Σ. Μυτιλήνης και από άλλα μέρη της Ελλάδας, ιδιαίτερα από τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, εξασφαλίζοντας μια χρήσιμη ειδικότητα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν μια ειδικότητα που θα τους επιτρέψει να ζήσουν.

– Μείωση των μαθητών που θα κάνουν την πρακτική τους στο Δημόσιο (ΔΕΥΑΛ, Νοσοκομείο, Δήμος Λέσβου, Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Ελληνικός Στρατός κλπ.) και ιδιωτικό τομέα καλύπτοντας βασικές ανάγκες.

– Μείωση των θέσεων εργασίας του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού (που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αντί να καλύπτονται αυτές από μόνιμους εκπαιδευτικούς), το οποίο εκτός από το εκπαιδευτικό έργο επιτελεί και διοικητική υποστήριξη, δεδομένης της μείωσης του μόνιμου διοικητικού προσωπικού και της αδυναμίας έγκαιρης ολοκλήρωσης εργασιών απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής.

– Μη αξιοποίηση υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής μεγάλης αξίας για την επαγγελματική κατάρτιση-μόρφωση νέων παιδιών, κ.ά

 

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι η ΕΠΑ.Σ. Μυτιλήνης είναι η μοναδική στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και εξυπηρετεί τα δέκα ακριτικά νησιά της, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν θα ανακαλέσει την απόφαση συρρίκνωσης των ΕΠΑ.Σ Μυτιλήνης που είναι τουλάχιστον άδικη και καταδικάζει σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση τους νέους που ζουν ακόμη στα νησιά αυτά.

 

Οι βουλευτές
Σταύρος Τάσσος

 

Γιάννης Δελής

 

Μανώλης Συντυχάκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο