Κερδίζει πόντους η Καλογήρου ή χάνει το πολιτικό του προφίλ και ψηφοφόρους της ΝΔ ο Χαράλαμπος Αθανασίου;

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια έχουν δημιουργηθεί από την εμφάνιση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, στο πλευρό της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στις τελευταίες της περιοδείες σε χωριά της Λέσβου.

Κι αυτό γιατί είναι γνωστό σε όλους η αρνητική στάση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και της ΝΟΔΕ Λέσβου στην εκ νέου υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κύκλοι από το περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας υποστήριζαν χθες το απόγευμα ότι υπήρξαν έντονες παρεμβάσεις προς όλα τα στελέχη της ΝΔ στη Λέσβο ώστε να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της νυν Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, γιατί είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος από τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους ότι η Χριστιάνα Καλογήρου κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό από το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Το θέμα όμως είναι ότι τα στελέχη της ΝΔ στη Λέσβο δυσκολεύονται να στηρίξουν ανοιχτά την υποψηφιότητα της Καλογήρου, αφού έτσι θα αποδέχονται ως επιτυχημένη τη θητεία της στην Περιφέρεια, όταν μάλιστα όλα τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας – μεταναστευτικό, ΕΣΠΑ κλπ – αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα σχόλια μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων της ΝΔ για τον ίδιο τον Βουλευτή της Χαράλαμπο Αθανασίου, αφού στο σύνολό τους θεωρούν ότι ο ίδιος δια – σύρεται από το κόμμα του, χαλώντας έτσι το πολιτικό του προφίλ που με τόσο κόπο έχτισε τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα ίσως τους κόψουν αρκετές ψήφους από τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία, πληρώνοντας έτσι βαρύ τίμημα για τη εξαναγκαστική στήριξη της Καλογήρου.

“Θα τρίζουν τα κόκαλα του Φωτή Ξύδα” έλεγε κάποιος ένθερμος υποστηρικτής του Χαράλαμπου Αθανασίου ενθυμούμενος ότι η Χριστιάνα Καλογήρου “πούλησε” τη Δημαρχία Λέσβου στον Σπύρο Γαληνό.

Αλλά και η μετέπειτα συμπεριφορά της κ. Καλογήρου ήταν τέτοια, που η σχέση της με τον κ. Αθανασίου δεν ήταν και στο καλύτερο επίπεδο, αφού ο ίδιος έβγαλε “σπυράκια” όταν την ημέρα που οι κάτοικοι της Λέσβου έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ του Τσίπρα στη Μυτιλήνη, εκείνη χειροκροτούσε μέσα στην τρελή χαρά τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τελικά ποιος μπορεί να μας πει με σιγουριά αν η κοινή εμφάνιση του Χαράλαμπου Αθανασίου δίνει πόντους στη Χριστιάνα Καλογήρου, ή ο πρώην Υπουργός χάνει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας και των ψήφων του;

Γιατί ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα ενδεχόμενο νίκης του Κώστα Μουτζούρη – που είναι το πιο πιθανό – στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, αυτομάτως θέτει τον εαυτό του εκτός ψηφοφόρων του πρώην Πρύτανη.

Εκτός αν ο κ. Αθανασίου έχει τη σιγουριά των ψήφων της Χριστιάνας Καλογήρου, που ως γνωστόν τις χρωστά σε άλλη υποψηφιότητα και εκεί θα τις δώσει…

Όμως το ίδιο κόστος θα πληρώσει και η Νέα Δημοκρατία αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει να ψαλιδίζονται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι όποιες βλέψεις έχει για αυτοδυναμία στις Εθνικές Εκλογές που μάλιστα είναι χρονικά πολύ κοντά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο