Το σχολικό κουδούνι για 15 μαθητές Γυμνασίου από τα Λουτρά, δεν χτύπησε ποτέ…
Ούτε και είχαν τη χαρά οι μαθητές αυτοί, να πάρουν στα χέρια τους τα νέα τους βιβλία…
Ο λόγος;
Με μία ακαταλαβίστικη απόφαση – σύμφωνα με τις καταγγελίες των γωνιών τους – η διεύθυνση του σχολείου τους αποφάσισε να τα στείλει – μετά από 25 χρόνια που το σχολείο αυτό φιλοξενούσε μαθητές από τα Λουτρά – σε άλλο σχολείο, στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Μάταια οι γονείς των παιδιών που πήγαν σήμερα για τον καθιερωμένο αγιασμό, προσπαθούσαν να πείσουν τους διευθυντές του σχολείου να αλλάξουν την απόφασή τους.
Έτσι τα παιδιά τους έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο της αίθουσάς τους, βλέποντας με πίκρα άλλους συμμαθητές τους να παίρνουν τα βιβλία τους κι αυτοί όχι.
Στο πλευρό τους πάντα οι γονείς τους, που τους συμπαραστέκονταν στο δίκαιο αίτημά τους.
UPDADE
Γύρω στη 1 το μεσημέρι, γονείς τον παιδιών επικοινώνησαν με τον Γιάννη Συνάνη για να τον ενημερώσουν ότι η διεύθυνση του σχολείου άλλαξε τελικά την απόφασή της και οι μαθητές θα μπορούν από αύριο να συνεχίζουν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο.
Δεν παρέλειψαν μάλιστα να ευχαριστήσουν το Lesvosnews.gr για την ανάδειξη του θέματος το οποίο συνέβαλε στην αναθεώρηση των διευθυντών να απομακρύνουν τους μαθητές από το σχολείο τους.
Εμείς έχουμε να πούμε αρχικά ένα μπράβο στους γονείς των παιδιών για τη στήριξη που τους είχαν και ένα δεύτερο μπράβο σε όσους από τους σχολικούς λειτουργούς αντιλήφθηκαν την αδικία αυτή και διόρθωσαν το λάθος τους.
«Χαιρετισμός για τη νέα σχολική χρονιά από την Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου»
Αγαπητές Συναδέλφισσες & αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η αρχή της φετινής χρονιάς έχει στοιχεία του ιδιαίτερου χαρακτηρισμού καλή. Οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν –ευχή μας του χρόνου να είναι μόνιμοι- θα συμβάλουν ιδιαιτέρως στον έγκαιρο προγραμματισμό του έργου των σχολείων. Έτσι το παιδαγωγικό και εργασιακό περιβάλλον των σχολείων έχει άλλη αφετηρία. Οι διάφορες αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία των σχολείων είναι εύλογο να κάνουν κάποιους επιφυλακτικούς· πάντα το νέο και η αλλαγή μάς προβληματίζει. Όμως με τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις, τις προτάσεις μας κι όχι τη στείρα άρνηση μπορούν να βελτιωθούν οι τυχόν ελλείψεις και παραλήψεις.
Ως δάσκαλοι των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης μπορούμε κάθε Σεπτέμβριο να γινόμαστε οι θετικοί καταλύτες της πορείας του σχολείου στο οποίο διδάσκουμε. Εργαζόμενοι στον πλέον δυναμικό κοινωνικό χώρο, το σχολείο, με την προσωπική μας δυναμική και πορεία, σε συνδυασμό με την ενεργητικότητα των μαθητών μας, των πλέον ζωντανών κυττάρων της κοινωνίας, μπορούμε να αποκομίσουμε καρποφόρα και δημιουργικά αποτέλεσμα.
Από οποιαδήποτε θέση και ιδιότητα, κυρίως όμως από αυτή του δασκάλου ας μιλήσουμε απλά, αληθινά και ειλικρινά τόσο μεταξύ μας όσο με τους μαθητές και τους γονείς τους. Η στάση ζωής μας να αποτελεί το πρώτο μάθημα κάθε χρόνο. Οι πράξει μας να εμφορούνται από τον ευγενή σκοπό αφενός της ανύψωσης των νέων και αφετέρου της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου. Με την καλυτέρευση της εκπαίδευσης θα οδηγηθούμε σε μια ανώτερη κοινωνία. Εμείς, οι δάσκαλοι, και κανείς άλλος, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τον μικρόκοσμο του σχολείου μας. Παράλληλα μπορούμε να δίνουμε μορφωτικούς, ιδεολογικούς και οικονομικούς αγώνες, όμως, επιτρέψτε μου, απογυμνωμένους από ατομικές ή άλλες στενές αφετηρίες.
Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι, πρέπει να αγωνιστούμε και μπορούμε να το καταφέρουμε ώστε ο τύπος του σχολείου όπου διδάσκουμε να μην καταστεί απλώς γέφυρα για το επόμενο σχολείο επιφέροντας έτσι την «αρπαγή της πνευματικής τροφής του λαού», όπως έλεγε ο Γληνός.
Καλή σχολική χρονιά
Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Αριστείδης Καλάργαλης
«Χαιρετισμός του δημαρχούντος Λέσβου, αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους».
Εκ μέρους του Δημάρχου μας, Σπύρου Γαληνού, ο οποίος αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται μαζί με συναδέλφους αντιδημάρχους, στην Αθήνα, για αναζήτηση οικονομικών πόρων, που είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση μεγάλων έργων στο νησί μας, αλλά και εκ μέρους μου, προσωπικά, εύχομαι στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Ιδιαίτερα, καλωσορίζουμε τα πρωτάκια του Δημοτικού Σχολείου στο βασικότερο για την πρόοδό τους παιδαγωγικό και πνευματικό αυτό χώρο. Εύχομαι όλοι οι μαθητές μας να είναι περισσότερο φιλομαθείς, εργατικοί και πειθαρχικοί στις αρχές και τους κανόνες του σχολείου, για να γίνουν αύριο καλοί και σωστοί πολίτες.
Στους Εκπαιδευτικούς, επίσης, εύχομαι καλή δύναμη στο παιδαγωγικό και διδακτικό τους έργο. Έχοντας την πείρα του δασκάλου, διαβεβαιώνω όλους τους συνδημότες ότι ο εκπαιδευτικός επιτελεί ένα σπουδαίο λειτούργημα, το οποίο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο επάγγελμα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η διάκριση των μαθητών της Λέσβου στην εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Γι’ αυτό πρέπει να είναι αγαστή η συνεργασία της οικογένειας με το σχολείο.
Στους Γονείς απευθύνω μια πανάρχαια ελληνική ευχή: τα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι από μας, τους μεγάλους. Για να γίνει όμως αυτό, επειδή η οικογένεια είναι ο βασικότερος παράγοντας αγωγής του παιδιού, πρέπει και οι γονείς να διασφαλίζουν ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον και να συνδράμουν στο παιδαγωγικό έργο του σχολείου.
Εμείς, ως Δήμος, έχοντας την ευθύνη της συντήρησης των σχολικών κτηρίων, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και παρόλη την υποχρηματοδότηση της πολιτείας λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, εξασφαλίζουμε από το υστέρημα του Δήμου τη συντήρηση και την επισκευή των γερασμένων σχολικών κτηρίων. Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους προχωράμε σε μια πρωτοφανή δράση για τα δεδομένα του νησιού μας, στην εξολοκλήρου κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση δεκάδων σχολείων μας.
Γενικότερα, όμως, η Δημοτική αρχή προγραμματίζει και προχωρεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και αισθητικής αναβάθμισης του τόπου μας, ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες προοπτικές για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για να παραμείνουν οι νέοι μας, τα παιδιά μας, στην όμορφη και πλουτοπαραγωγική Λέσβο μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΖΙΜΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
Nikos Simitsis liked this on Facebook.
Vasileia Marinou liked this on Facebook.
Χαρά Καδή liked this on Facebook.
Αθανασία Σπέρκου liked this on Facebook.
Ελλη-Αλεκος Κουδουνας liked this on Facebook.
Anastassia Papadopoulou liked this on Facebook.
Ilia Poci liked this on Facebook.
Μαρινος Κουνιας liked this on Facebook.
Lillian Magdalena Samara liked this on Facebook.
Dimitris Psyroukis liked this on Facebook.
Ελευθερία βογιατζή liked this on Facebook.
Μαρία Κινικλή Λεβεντέλλη liked this on Facebook.
Trantalis Dimitris liked this on Facebook.
ΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ liked this on Facebook.
Eleni Paspati liked this on Facebook.
Αγγέλα Ζαφειρίου Χρονοπούλου liked this on Facebook.
ταξουλα ζουπαντη liked this on Facebook.
Eleytheria Marinoy liked this on Facebook.
Kostas Mamoulis liked this on Facebook.
Tonia K Giasemi liked this on Facebook.
Λια Μπατερακη liked this on Facebook.
Xaris Pelekos liked this on Facebook.
Mary Ypsilanth liked this on Facebook.
Νικος Χατζηδημητριου liked this on Facebook.
Μέλπω Χρήστος liked this on Facebook.
Μινα Βαγιαννη liked this on Facebook.
Sapfo Kotopouli liked this on Facebook.
Iakobos Kopanos liked this on Facebook.
Rena Xlimpou liked this on Facebook.
στρατος πονηρος liked this on Facebook.
Xristos Magos liked this on Facebook.
Panagiota Lazaridou liked this on Facebook.
Θωμαή Γεωργούλια liked this on Facebook.
Eirini Kyrkioti liked this on Facebook.
Φωτεινή Μανωλέλλη liked this on Facebook.
Filiw Zoupanti liked this on Facebook.
Anna Varla liked this on Facebook.
Xenia Gogou liked this on Facebook.
Ζάννα Ραχάνη liked this on Facebook.
Andonis Tsirtsilios liked this on Facebook.
Ειρηνη Τατακη liked this on Facebook.
Giorgos Dinos liked this on Facebook.
Kostas Fonianis liked this on Facebook.
Maria Apsokardou liked this on Facebook.
Chris Mg liked this on Facebook.
Erato Mastellos liked this on Facebook.
Ahilleas Parathyras liked this on Facebook.
Soula Kassou Moissoglou liked this on Facebook.
Νικη Τοπουζη liked this on Facebook.
χαραλαμπος τζικτζης liked this on Facebook.
Helen Patlakas liked this on Facebook.
Stathis Gagarellis liked this on Facebook.
Panagiotis Gasparitos liked this on Facebook.
Andrea Politis Kalogris liked this on Facebook.
Mayros Piraths liked this on Facebook.
Markos Vratsanos liked this on Facebook.
Maria Armatolou liked this on Facebook.
Balanti Malerou liked this on Facebook.
Παν. Λιναρδος liked this on Facebook.
Fotis Marsonis liked this on Facebook.
Αλικη χουβαρδα liked this on Facebook.
Βασιλης Σταυρελλης liked this on Facebook.
Παρουλα Καζαζη Επαμεινωνδα liked this on Facebook.
Myrna Voyiatzi liked this on Facebook.
Helga Psiroukis liked this on Facebook.
Γεωργια Κακανιαρη liked this on Facebook.
Αλεξανδρος Σπυρελλης liked this on Facebook.
Nikos Anagnostou liked this on Facebook.
Maria Fragou liked this on Facebook.
Μύριαμ Λαμπρου liked this on Facebook.
Dia Konstantina Skondra liked this on Facebook.
Ελπιδοφόρος Λέλεκας liked this on Facebook.
Niki-Panagiotis Papaefthimioy liked this on Facebook.
Αναγνώστου Ιωάννης liked this on Facebook.
Christos Panayiotou liked this on Facebook.
Mixalis Kabadelis liked this on Facebook.
Matina Makaropoulou liked this on Facebook.