Κατάσχεσαν χρήματα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης για χρέη του Ορφανοτροφείου προς το ΙΚΑ

mitropolitis-ika-xrei

Την πίκρα του και την απογοήτευσή του μας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, για τη συμπεριφορά της Διοίκησης του ΙΚΑ απέναντι σ’ αυτό και το Ορφανοτροφείο Θηλέων της πόλης μας.

Ως γνωστόν, ο σεβασμιώτατος τυγχάνει Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Μυτιλήνης, το οποίο έχει κάποια χρέη προς το ΙΚΑ, προερχόμενα από καθυστερούμενες εισφορές των εργαζομένων του.

Η Διοίκηση του Ορφανοτροφείου ήταν σε συνεχείς επαφές με το ΙΚΑ, προκειμένου παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που έχει, να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές του.

Μάλιστα μαθαίνουμε, ότι τελευταία είχε δοθεί στο Ίδρυμα έναντι των οφειλών του Ορφανοτροφείου και επιταγή ύψους 9.000 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά όμως, η Διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε σε κατάσχεση χρημάτων από το λογαριασμό του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ξεπερνά το ποσό των 30.000 ευρώ.

Tο ανάλγητο Ελληνικό Κράτος Κοινωνικής Πρόνοιας, που εννοείται ότι έχουμε, δεν σταμάτησε εκεί…

Προχώρησε και σε κατασχέσεις κάποιων άλλων λογαριασμών – ορφανών κοριτσιών που είχε ενισχύσει ο σεβασμιώτατος – προφανώς θεωρώντας όπως ερμηνεύει η νομοθεσία, ότι ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης τα μεταβίβασε σ’ αυτά, για να αποφύγει την κατάσχεση !!!

Και πως να κατανοήσουμε την κίνηση αυτή του ΙΚΑ, όταν από ένα λογαριασμό, κατάσχεσαν το ιλιγγιώδες ποσό των 0,03 λεπτών του ευρώ !!!

Απίστευτο;

Όχι… Στην Ελλάδα μας γίνονται όλα…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

49 Άποψη για τα “Κατάσχεσαν χρήματα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης για χρέη του Ορφανοτροφείου προς το ΙΚΑ”

  1. panos

    Αν δεν κάνω λαθος,το ΙΚΑ ως όφειλε, στράφηκε εναντίον του νομικού εκπροσώπου (Πρόεδρο ΔΣ) ενός Νομικού Προσώπου (Φιλανθρωπικά Καταστήματα) , χωρίς προσωπικές εμπάθειες και τάσεις ρεβανσισμου, για χρέη που εμφανίζει το Νομικό Πρόσωπο κατά τη λειτουργία του.
    Κι αν δεν κάνω πάλι λάθος, χρέη προς το ΙΚΑ δημιουργούν οι εργοδότες όταν δεν καταβάλουν εισφορές για την ασφαλιση των εργαζομένων τους!!!! και τη σύνταξη τους!!!!!!

  2. […] διαστάσεις πήρε η αποκάλυψη που έκανε το Lesvosnews.gr  ότι το ΙΚΑ, κατάσχεσε από τον τραπεζικό λογαριασμό […]

Αφήστε ένα σχόλιο