Καταυλισμό στην Πλατεία Σαπφούς στήνουν οι μετανάστες διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο

Έναν πρόχειρο καταυλισμό στην Πλατεία Σαπφούς που βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης φαίνεται ότι στήνουν οι μετανάστες, που χθες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια κατέληξε εκεί.

Οι μετανάστες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Πλατεία Σαπφούς, καλώντας σιγά – σιγά και άλλους μετανάστες ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και να δικαιωθούν.

Πάγιο αίτημά τους ο απεγκλωβισμός τους από την Λέσβο και η μετακίνησή τους στον Πειραιά.

Σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Λέσβου Γιώργος Κατζανός, πήγε στην Πλατεία Σαπφούς και ζήτησε από τους μετανάστες να απομακρυνθούν για να εκτελέσει το προγραμματισμένο έργο καθαρισμού της Πλατείας.

Οι μετανάστες στην αρχή αρνήθηκαν να μετακινηθούν, όμως μετά από διαβουλεύσεις πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και μόλις ολοκληρώθηκε το έργο της καθαριότητας επανήλθαν στην Πλατεία Σαπφούς στήνοντας εκ νέου τις σκηνές τους.

Το γεγονός ότι η Πλατεία Σαπφούς τελεί υπό κατάληψη από τους μετανάστες ανάγκασε τον Γιώργο Κατζανό να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, ώστε ο χώρος της Πλατείας Σαπφούς να είναι προσβάσιμος σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου.

Όμως αυτό δεν άλλαξε κάτι με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας να φαίνεται ενοχλημένος από τη στάση της αστυνομίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Άποψη για τα “Καταυλισμό στην Πλατεία Σαπφούς στήνουν οι μετανάστες διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο”

  1. Ευαγγελίνος

    Αυτό είναι το μέλλον πού θα μας αφήσει η πρώτη φορά αριστερά!Γεια σου ρε Έλληνα να σε δω στις εκλογές….

Αφήστε ένα σχόλιο