Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τη Λέσβο – Τεράστιες ζημιές σε όλο σχεδόν το νησί (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη Λέσβο έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και επιχειρήσεις του νησιού.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε συναγερμό, ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνουν καθημερινά μάχες για να ανταποκριθούν στις απανωτές κλήσεις των κατοίκων για βοήθεια.

Ζημιές από τις πλημμύρες έχουν καταγραφεί σε ολόκληρο σχεδόν το νησί.

Πλωμάρι, Πολιχνίτος, Καλλονή, Πέτρα, Μόλυβος, Ευεργέτουλας, Θερμή, Γαββαθάς, Ανεμώτια, Δάφια, Παράκοιλα και άλλες περιοχές έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικούς δρόμους, οδικό δίκτυο.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο Πλωμαρίου – Μελίντας, αφού η περιοχή έχει πληγεί από το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 αλλά και τους συνεχιζόμενους μικροσεισμούς, ενώ την κατάσταση χειροτερεύουν οι συνεχείς νεροποντές που δημιουργούν σαθρότητα σε πολλά σημεία του εδάφους.

Στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Καλλονής λίγο μετά τη διασταύρωση της Γέρας, υποχώρησε από τη σαθρότητα του εδάφους το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων η οποία δόθηκε στη συνέχεια από την Τροχαία Μυτιλήνης αφού προηγουμένως λήφθηκαν όλα τα μέτρα και μπήκαν προστατευτικά σήματα και φωτοσημάνσεις.

Το έργο τους έγινε με μεγάλη δυσκολία αφού στο σημείο συνεχιζόταν η καταρρακτώδης βροχή.

Στο σημείο παραμένουν όλη τη νύχτα άνδρες της Τροχαίας Μυτιλήνης για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Δήμος Λέσβου θα ζητήσει σήμερα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να τεθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο