Καταπέλτης ο Χαράλαμπος Αθανασίου στη Βουλή για ΦΠΑ και μεταναστευτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Για αλλοίωση των θεμελιωδών στοιχείων του πολιτεύματος μίλησε ο βουλευτής του Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις τελευταίες μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα και αφορούν τις απόπειρες τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και το αίτημα των 6 βουλευτών να προσμετράται η ψήφος τους σε αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία στις Επιτροπές αλλά και στην Ολομέλεια.

Επίσης, ο κ. Αθανασίου τοποθετήθηκε και για τις απαράδεκτες ρήτρες με τις οποίες παζαρεύει η Κυβέρνηση το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά, που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού.

Μίλησε για ένα καλομελετημένο σχέδιο της Κυβέρνησης που θα δικαιολογεί την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτετε την ευθύνη στις προηγούμενες Κυβερνήσεις, χρησιμοποιείτε παραπλανητικά ακόμη και το mail Χαρδούβελη, ενώ νομοθετείτε διατάξεις, οι οποίες ευνοούν την γρηγορότερη κατάργηση του μέτρου», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο άρθρο 120 της ΟΔΗΓΙΑΣ 2006/112/ΕΚ, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και στα νησιά Θάσος, Βόρειες Σποράδες, Σαμοθράκη και Σκύρος χαμηλότερους συντελεστές έως 30 % από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι τη θέσπιση του οριστικού καθεστώτος.

Κατέθεσε δε στα πρακτικά της βουλής δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, αναφερόμενο στο ξέσπασμα του Διοικητή της Μόριας κ Μπαλμπακάκη, για την καθυστέρηση του βιολογικού του ΚΥΤ.

«Κατηγορείται ο ίδιος ο Διοικητής για ένα έργο που έπρεπε εσείς να είχατε κάνει και δεν το κάνατε», ανέφερε ο βουλευτής.

Εν συνεχεία, παρουσίασε στο κοινοβούλιο την δημόσια καταγγελία του ίδιου διοικητή για δράση συγκεκριμένης ΜΚΟ και τις μεθόδους που μεταχειρίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξή της και τις χρηματοδοτήσεις, καθώς και δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου τα οποία μιλούν για μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα για την περίοδο του χειμώνα.

«Μιλούν για μεταφορά μεταναστών για την περίοδο του χειμώνα. Μετά τι; Επιστρέφουν στα νησιά; Με κάθε επιφύλαξη καταθέτω τα δημοσιεύματα αυτά και περιμένω τη δική σας απάντηση», τόνισε ο κ. Αθανασίου κλείνοντας την ομιλία του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο