ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Κοπάδι από κατσίκες βόσκει στη χωματερή της Μυτιλήνης… Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία

Μία απίστευτη επώνυμη καταγγελία έφθασε στο Lesvosnews.gr, από τον αναγνώστη μας  Δρ. Μηχανολόγο –  Μηχανικό  Χριστόδουλος Ψάνη.

Ο κ. Ψάνης μας καταγγέλει ότι ένα κοπάδι από  200 περίπου κατσίκες, βόσκει αμέριμνο μέσα στη χωματερή της Μυτιλήνης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία.

Ο κ. Ψάνης μας καταγγέλει επίσης, ότι επικοινώνησε με τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, αλλά και με την Αστυνομία, χωρίς όμως να βρει την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Οπωσδήποτε αποτελεί μία σοβαρότατη καταγγελία για τη Δημόσια Υγεία, αφού προφανώς ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού και το γάλα από τις κατσίκες του το προμηθεύει για κατανάλωση, αλλά και τα ίδια τα ζωντανά σε κρεοπωλεία του νησιού μας.

Μήπως θα πρέπει η Εισαγγελία Μυτιλήνης να λάβει τα μέτρα της;

Δείτε τι μας γράφει, στην επιστολή που μας έστειλε, μαζί τις φωτογραφίες που ο ίδιος τράβηξε:

“Καλησπέρα κ. Σινάνη,

 Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να καταγγείλω τα όσα είδα σήμερα 10/05/2017 και ώρα 14:00 στην χωματερή της Μυτιλήνης.
Όπως βλέπετε και στις συνημμένες φωτογραφίες, ένα μεγάλο κοπάδι από κατσίκες (περίπου 200) έβοσκε αμέριμνο μέσα στα σκουπίδια της χωματερής.
Τα ζώα είχανε κίτρινες ετικέτες στα αυτιά τους οι οποίες φαίνονται στις φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν το γάλα που παράγουν να καταλήγει στα ποτήρια μας και στα γαλακτοκομικά μας προϊόντα.
Απευθύνθηκα άμεσα στην φύλακα του χώρου και τηλεφωνικά στην προϊσταμένη της διεύθυνσης καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Λέσβου (κ. Μπλέτσα).
Με ενημέρωσαν ότι αυτό αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και ότι έχουν κάνει συστάσεις στον κτηνοτρόφο και ότι εκείνος “δεν καταλαβαίνει τίποτα” και ότι ο Δήμος σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Στη συνέχεια έκανα τηλεφωνική καταγγελία στην Αστυνομία όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας είπε “εντάξει” και έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς καν να ζητήσει τα στοιχεία μου.
Παρακαλώ κύριε Σινάνη ενημερώστε το κοινό σας, την Εισαγγελία Μυτιλήνης, το Δήμο και τους συμπολίτες μας ότι τα παραπάνω αποτελούν μέγιστη υγειονομική παράβαση και ότι δεν μπορεί ένας κτηνοτρόφος να αδιαφορεί για τους νόμους και να μη συλλαμβάνεται, ούτε ο Δήμος να κωφεύει σε ένα τέτοιο πρόβλημα.
Οι δε συμπολίτες μας, όταν αγοράζουν ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα για τα παιδιά τους, να μη φαντασιώνονται κατσικούλες να βόσκουν χαμογελαστές σε καταπράσινα λιβάδια στη Λεσβιακή ύπαιθρο, αλλά να βλέπουν την πραγματικότητα όπως είναι, τις παραπάνω φωτογραφίες δηλαδή με τις κατσίκες που τρώνε ότι βρουν στα απορρίμματα μας.
 Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Τηλ. επικοινωνίας 697 7*******”
 Με εκτίμηση,

     Χριστόδουλος Ψάνης

Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός

BSc, MPhil, PhD

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Κοπάδι από κατσίκες βόσκει στη χωματερή της Μυτιλήνης… Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία”

  1. Κωστας Συκωτης

    Έχει μήπως ο καταγγελων πρόβλημα αυτός έβγαζε μόνο φωτογραφίες ή έψαχνε τα σκουπίδια οι κατσίκες δεν είναι τόσο εκλεπτυσμένες ας τον ενοχλούσε ή ύπαρξη της χωματερης

Αφήστε ένα σχόλιο