ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Αποδυναμώνονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου λόγω μεταναστευτικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάστατοι είναι οι αστυνομικοί της Λέσβου, εξαιτίας μίας πολιτικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία δημιουργούνται δύο νέα τμήματα υπηρεσιών, το ένα μέσα στο Hotspot της Μόριας και το άλλο στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.
Το πρώτο δημιουργείται για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος κράτησης έως και 250 ατόμων, σε αντικατάσταση του σχεδιασμού που υπήρχε για το στρατόπεδο της Λεμονούς.
Εκεί θα κρατούνται όσοι πήραν τελεσίδικη αρνητική απόφαση για χορήγηση ασύλου και θα απελαύνονται στην Τουρκία, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το δεύτερο τμήμα θα δημιουργηθεί για να εξυπηρετηθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Στα δύο νέα αυτά τμήματα θα αποσπαστούν από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης 65 περίπου αστυνομικοί.
Από την Τροχαία, την Ασφάλεια, τα Περιφερειακά Τμήματα κλπ.
Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο οι ήδη αποδυναμωμένες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.
Οι αστυνομικοί είχαν χθες μία συγκέντρωση στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου – μόνο το Lesvosnews.gr παραβρέθηκε – όπου συζήτησαν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την υλοποίηση της πολιτικής αυτής απόφασης.
30 περίπου αστυνομικοί που πρόκειται να μετακινηθούν στο Τμήμα της Μόριας, είναι αποφασισμένοι να κάνουν προσφυγή ενάντια σε αυτή την μετακίνησή τους.
Ήδη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ανέθεσε το δικονομικό αυτό σκέλος στον γνωστό δικηγόρο Νίκο Χωριατέλλη, ο οποίος θα συντάξει αυτές τις προσφυγές, για να κατατεθούν ως αύριο.
Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, τι δηλώνουν ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Δημήτρης Αλεξίου και ο Γραμματές Απόστολος Παπαδέλλης.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, χρησιμοποιούμε παλαιότερα πλάνα από το αρχείο του Lesvosnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο