Κατάληψη του γηπέδου της Μόριας από τους μετανάστες και διοργάνωση ποδοσφαιρικού τουρνουά !!!

metanastes-gipedo-morias-1

Εδώ και πολύ καιρό οι κάτοικοι της Μόριας έχουν χάσει το ύπνο τους, εξαιτίας της παρουσίας 5.000 και πλέον μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 5 μήνες στο Κέντρο Κράτησης της περιοχής τους.

Οι μετανάστες αυτοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο από τη χώρας μας, αλλά δεν τους έχει δοθεί μέχρι σήμερα οριστική απάντηση για αν θα γίνει δεκτό το αίτημά τους ή όχι.

Έτσι τους έχει παραχωρηθεί ένα “συγχωροχάρτι”, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται επ΄αόριστον η απέλασή τους, μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση για το αίτημά τους.

Έτσι παραμένουν στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, γυναίκες, παιδιά, ανήλικα ασυνόδευτα, ηλικιωμένοι, ταλαιπωρημένοι όλοι  τους, χωρίς να γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον τους.

Έτσι μη έχοντας άλλη διέξοδο, τριγυρνούν στην περιοχή της Μόριας και όπως μας καταγγέλουν οι κάτοικοι του χωριού, έχουν κάνει κατάληψη της περιοχής τους, σε σημείο που να αισθάνονται οι Μοριανοί, ότι αυτοί είναι οι φιλοξενούμενοι στο χωριό τους.

“Φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας ακόμα και την ημέρα, να βγουν από τα σπίτια μας και να παίξουν στην παιδική χαρά… Παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας, η οποία έχει σχεδόν εκμηδενίσει την παραβατικότητα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, αισθανόμαστε ανασφαλείς… Τον τελευταίο καιρό οι μετανάστες έχουν κάνει κατάληψη στο γήπεδο του χωριού μας, στο οποίο γίνονται εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα και οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί… Εν τούτοις οι μετανάστες το χρησιμοποιούν όλη την ημέρα παίζοντας ποδόσφαιρο και φυσικά χωρίς να μπορούν οι νέοι του χωριού μας να πάνε για να αθληθούν”

metanastes-gipedo-morias-2

Έτσι ενώ μέχρι τώρα οι μετανάστες σύμφωνα με την κυρία Τασία “λιάζονταν”, τώρα πλέον …αθλούνται !!!

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν στο Lesvosnews.gr κάτοικοι της Μόριας, επαληθεύουν ανεπιφύλακτα τις καταγγελίες τους.

Οι μετανάστες δίνουν ακόμα ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στο τουρνουά που έχουν διοργανώσει, με τους φιλάθλους τους στην εξέδρα, να αγωνιούν για την εξέλιξη του ματς…

Ελλάς το μεγαλείο σου !!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

39 Άποψη για τα “Κατάληψη του γηπέδου της Μόριας από τους μετανάστες και διοργάνωση ποδοσφαιρικού τουρνουά !!!”

Αφήστε ένα σχόλιο