Κατάληψη στη ΔΟΥ Μυτιλήνης από μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τον ΦΠΑ

Από νωρίς το πρωί σήμερα Τετάρτη 29 Νοέμβρη, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, μαζί με μέλη σωματείων, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Η κίνηση αυτή, έρχεται να προστεθεί στις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στη νέα φοροληστεία και στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που προωθεί η Κυβέρνηση.

Επίσης έχει κρεμαστεί και πανό στο κτίριο.

 

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, που μοιράζουν τα μέλη του αναφέρει πως: Τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και όλα τα παλιά που η συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ εφαρμόζει, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών. Η νέα φοροληστεία που σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τους κατοίκους των νησιών θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές είναι ο βασικός άξονας της νέας επίθεσης που εξαπολύεται».

Και τονίζει ότι: «Ο μειωμένος Φ.Π.Α αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι’ αυτό το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Οι λογικές ότι “πατώντας” στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Οι λογικές που βλέπουν ξέχωρα το θέμα της μείωσης του συντελεστή του Φ.Π.Α από τη γενική φοροληστεία, από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν πρέπει να βρίσκουν απήχηση και αποδοχή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν αγρότη, από καμία λαϊκή οικογένεια».

Καλεί επίσης σε ξεσηκωμό ενάντια στα νέα μέτρα, παλεύοντας και διεκδικώντας: και διεκδικεί:
· ενάντια στη Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. -30%
· Διεύρυνση του μειωμένου Φ.Π.Α για όλα τα νησιά
· ενάντια στη Φοροληστεία
· για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
· για αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
· να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια
· να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
· να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου».

Τέλος καλεί σε συμμετοχή στη μάχη της Απεργίας που θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Κατάληψη στη ΔΟΥ Μυτιλήνης από μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τον ΦΠΑ”

  1. […] Πηγή: lesvosnews.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1444645527103-1'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1444645590128-6'); }); Ενότητες […]

Αφήστε ένα σχόλιο