Καρφιά του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατά της Αναστασίας Αντωνέλλη για ανικανότητα και αδιαφάνεια

“TEBA: Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Eίναι καλό που η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου κ. Αντωνέλλη ενδιαφέρεται για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ (Επισιτιστικής Βοήθειας σε Απόρους) στην Λέσβο καθώς και του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Δύο προγράμματα στήριξης προς τους συμπολίτες μας που υλοποιεί η κυβέρνηση σε όλο τον Ελλαδικό χώρο το πρώτο από το 2015 και το δεύτερο από το 2017.

Τον σχεδιασμό και τον έλεγχο τους έχει η κεντρική κυβέρνηση, για το μεν ΤΕΒΑ μέσω των τοπικών Κοινωνικών Συμπράξεων (μία είναι και της Λέσβου) που  χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς Πόρους, ενώ του ΚΕΑ ο έλεγχος πάλι γίνεται από το αρμόδιο Υπουργείο μέσω της ηλεκτρονικής βάσης της ΗΔΙΚΑ, και χρηματοδοτείται καθαρά από Εθνικούς Πόρους.

Είναι λογικό λοιπόν αυτός που έχει τον κεντρικό σχεδιασμό και βλέπει τα δεδομένα απ’ όλη την χώρα να δίνει τις κατευθύνσεις  και να επανασχεδιάζει τον βηματισμό του προς την ορθολογικότερη κατεύθυνση στήριξης των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση που μας οδήγησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Στα πλαίσια αυτού του επασχεδιασμού είναι και η ένταξη των ωφελουμένων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ .Σ’ αυτό η κ. Αντωνέλη διαφωνεί αλλά αυτό είναι δικό της πρόβλημα .

Ίσως για κείνη σαν αρμόδια Αντιδήμαρχος του Δήμου Λέσβου, αλλά και για πληροφόρηση των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, ήταν καλό και φρόνιμο να απαντήσει στα ερωτήματα:

  • Γιατί από το 1.200.000€ που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει θέσει στην διάθεση του Δήμου Λέσβου  -από το 2016- δεν έχουν  μέχρι σήμερα δαπανηθεί στα πλαίσια του ΤΕΒΑ, ώστε να ανακουφιστούν οι ωφελούμενοι;
  • Τι είναι αυτό που φρενάρει τον Δήμο Λέσβου στο να προχωρήσει σε προμήθειες ειδών για το ΤΕΒΑ την στιγμή που οι αποκεντρωμένες προμήθειες και οι διανομή ειδών σε ωφελουμένους του ΤΕΒΑ έχουν προχωρήσει σε όλη την Ελλάδα, τόσο από τους Δήμους όσο και από τις Περιφέρειες;
  • Γιατί μόλις τώρα τον Απρίλιο του 2017 –όπως λέει – άρχισαν να προχωρούν οι αποκεντρωμένες προμήθειες την στιγμή που άλλοι Δήμοι και Περιφέρειες από το 2016 προχώρησαν τις διαδικασίες αυτές και έχουν ανακουφίσει αισθητά τους δικαιούχους ΤΕΒΑ;
  • Τι είναι αυτό που δεν την αφήνει να πει σε όλους εμάς αλλά και στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ότι: Τα είδη που μέχρι σήμερα παρέλαβαν οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Λέσβο είναι αποτέλεσμα των Κεντρικών Προμηθειών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι των προμηθειών που έκανε ο Δήμου Λέσβου;”

 

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο