Κάπως έτσι τα ΜΜΕ χάνουν την αξιοπιστία τους παίρνουν τον κατήφορο και έρχεται το λουκέτο

Όταν επέστρεψα το 1989 στην πατρίδα μου τη Λέσβο από την Αθήνα όπου μεγάλωσα, ήταν η εποχή που ξεκινούσε η Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση και πίστεψα ότι στο νησί μας θα γινόταν κάποιες αξιόλογες προσπάθειες στο χώρο των ΜΜΕ.

Δημοσιογράφοι τότε αναγνωρισμένοι στη Λέσβο ήταν ο Γιώργος Σκούφος, ο Μανώλης Γκιγκιλίνης και ίσως κάποιος άλλος ακόμα που δεν θυμάμαι.

Ξαφνικά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ξεφύτρωσαν δεκάδες φιλόδοξοι δημοσιογραφίσκοι…

Άλλοι ήταν χρυσοχόοι, άλλοι μπογιατζήδες, άλλες μπαργούμαν κλπ

Αυτό δεν ήταν κακό ούτε και ντροπή…

Άλλωστε έχουμε πολλά παραδείγματα όπου γνωστοί και έγκυροι δημοσιογράφοι των Αθηναϊκών ΜΜΕ πριν κάνουν την επιτυχημένη καριέρα τους ήταν περιπτεράδες, απόφοιτοι Δημοτικού, οικοδόμοι κλπ

Το θέμα είναι αν μπορείς να ασκήσεις το λειτούργημα του δημοσιογράφου χωρίς εξαρτήσεις, με αντικειμενικότητα, με αξιοπιστία και κυρίως χωρίς ύποπτες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Κάνω όλο αυτό τον πρόλογο γιατί το τελευταίο διάστημα διακρίνω μία επίθεση άνευ προηγουμένου από μία μικρή μερίδα του τύπου εις βάρος του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος ενώ ακόμα δεν έχει συμπληρώσει το θεωρητικά χρονικό περιθώριο χάριτος της κριτικής που δικαιούται βάλλεται άδικα.

Υποστηρικτής του Κώστα Μουτζούρη ή οπουδήποτε άλλου δεν θα γίνω ποτέ…

Όμως δεν μπορώ να μη βλέπω την αδικία…

Βάλλεται κυρίως για το μεταναστευτικό θέμα ότι δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα…

Κάποιοι θεωρούν ότι ο Κώστας Μουτζούρης έχει το μαγικό ραβδάκι…

Μαγικό ραβδάκι δεν έχει κανένας όμως ο Κώστας Μουτζούρης κατάφερε μέσα σε 30 μόνο μέρες να πετύχει όσα δεν είχε βάλει ούτε σαν στόχους η πρώην Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου η οποία προσπαθούσε να βρει λύσεις στο μεταναστευτικό με επιστολές διαμαρτυρίας σε διάφορα Υπουργεία.

Ο Κώστας Μουτζούρης πριν ακόμα κύριοι να πάει να καθίσει στην καρέκλα του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέβηκε στις 06:00 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να επιθεωρεί την μαζική μετακίνηση των πρώτων 1500 μεταναστών που επιτακτικά είχε ζητήσει.

Ο Κώστας Μουτζούρης πρώτος μάζεψε όλους τους Δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου και τους ένωσε σαν μία γροθιά για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο Κώστας Μουτζούρης ήταν αυτός που με τις συνεχείς εμφανίσεις του στα ΜΜΕ των Αθηνών κατάφερε να φέρει το μεταναστευτικό θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και να αναγκάσει την Κυβέρνηση να συγκαλέσει δύο φορές το ΚΥΣΕΑ.

Ο Κώστας Μουτζούρης κατάφερε να πείσει τους Περιφερειάρχες όλης της Ελλάδας να δεχθούν να φιλοξενήσουν κι αυτοί ισόνομα με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μετανάστες στις περιοχές τους.

Ο Κώστας Μουτζούρης ήταν αυτός που στα επεισόδια της Μόριας ήταν παρών μέσα στο ΚΥΤ και με άμεσο μάλιστα κίνδυνο της ζωής του όταν κάποιοι άλλοι πήγαιναν εκεί μόνο με την παρουσία κάποιων υψηλών πολιτικών και βεβαίως με τις τηλεοπτικές κάμερες.

Και το πιο σημαντικό…

Ο Κώστας Μουτζούρης μέσα στο λίγο αυτό χρονικό διάστημα έχει κερδίσει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου οι οποίοι με κάθε τρόπο δείχνουν στο πρόσωπό του την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξή τους όταν κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να περάσουν από τη Μόρια ούτε με ελικόπτερο.

Αυτά και δεν θέλω να επεκταθώ σε άλλες μου σκέψεις γιατί τότε θα εκτεθούν πολλά πρόσωπα και πράγματα…

Και ελπίζω να μην προκληθώ γιατί θα στεναχωρήσω πολύ κόσμο στη συνέχεια…

Αυτά και με υπογραφή…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο