Ιστορικές στιγμές για τη Λέσβο… Ιερώνυμος και Τσίπρας υποδέχονται Πάπα και Βαρθολομαίο

papas-vartholomaios-ieronim

Κοινή επίσκεψη στη Λέσβο θα πραγματοποιήσουν στις 14 ή 15 Απρίλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνεδρίαση της ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά σύνοδος είχε το Μάρτιο αποστείλει επιστολές προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα.

Όπως υπογραμμίστηκε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, «την ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Στη συνέχεια ακολούθησε ανακοίνωση του Πατριαρχείου, με την οποία γνωστοποιείται ότι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί και αυτός τη Λέσβο μαζί με τον Πάπα.

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης «Η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

88 Άποψη για τα “Ιστορικές στιγμές για τη Λέσβο… Ιερώνυμος και Τσίπρας υποδέχονται Πάπα και Βαρθολομαίο”

  1. maria

    GIA NA DOUME POS THA TIN PLIROSOUME AYTI TIN EPISKEPSI,ETSI KIALIOS APO TO KAKO STO XEIROTERO PAME, PREPEI NA KLEME OLOI,TON PAPA NA KATARASTE GIATI AYTOS THA EINAI I AITIA!!!!!!!! AGIOS MEGAS KOSMAS O AITOLOS !!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο