Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Λέσβο… Κατάρρευση κτιρίου… Εγκλωβισμός και διάσωση δύο ατόμων… Όχι… Ήταν άσκηση ετοιμότητας !!!

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί της Λέσβου, προκλήθηκε κατάρρευση βιομηχανικού κτιρίου στα Σκάλα Παμφύλων, εγκλωβίζοντας δύο άτομα στα ερείπια του , ενώ ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά.

Άμεσα μόλις το συμβάν έγινε γνωστό, συνεργεία διάσωσης έσπευσαν επί τόπου για τον απεγκλωβισμό των τραυματισμένων ατόμων , που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , επρόκειτο για δύο άτομα ένα στον πρώτο όροφο του υπό κατάρρευση κτιρίου και ένα στο ισόγειο.»
Αυτό ήταν το σενάριο της Άσκησης « ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη το πρωί σε πραγματικές συνθήκες , με τη συμμετοχή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Δασοπροστασίας, του Στρατού , των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ και Εθελοντικών Οργανώσεων.
Την άσκηση παρακολούθησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ευστράτιος Κύτελης με το επιτελείο του, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Γεώργιος Καμπούρης , ο Υπηρεσιακός Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Β. Αιγαίου Χαρίλαος Καλλίας, εκπρόσωποι της πολιτικής προστασίας του Δήμου, του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και του Στρατού καθώς και Εθελοντικές Οργανώσεις.
Μετά το πέρας της άσκησης ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Κύτελης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Ο μηχανισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας πρέπει πάντα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί, ευχαριστώ όλους όσους πήραν μέρος στην άσκηση επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα καθήκοντος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Δασών, το Στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας , το ΕΚΑΒ και τις Εθελοντικές Οργανώσεις.

Της Δήμητρας Χρυσοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο