Τα λείψανα του παγκόσμιου Αγίου των ερωτευμένων, του Αγίου Βαλεντίνου, που φυλάσσονται στην Καθολική Εκκλησία της Μυτιλήνης φαίνεται πως αποτελούν πόλο έλξης ερωτευμένων από όλο τον κόσμο, που αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους στο νησί.
Γάμοι στην καθολική εκκλησία είχαν να πραγματοποιηθούν πάρα πολλά χρόνια. Ελλείψει τοπικής καθολικής Κοινότητας αλλά και δεδομένης της ερήμωσης του ναού της Μυτιλήνης, η «Φραγκοκλησιά» της πόλης είχε ξεχαστεί.
Η ανακαίνιση όμως του ναού – μνημείου, η αποκάλυψη της φύλαξης λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στον ναό, αλλά προπάντων η επαναδημιουργία μιας μικρής πλην όμως πολύ δραστήριας κοινότητας καθολικών φαίνεται πως προσέθεσαν, πέρα της ψηφίδας πολυπολιτισμικότητας, και μια αναπτυξιακή τουριστική προοπτική. Αυτή του γαμήλιου τουρισμού αφού νέα ζευγάρια από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να πραγματοποιήσουν τους γάμους τους στη Μυτιλήνη.
Ο Marek Gitrowski και η Fiona Jeganaphan διακεκριμένη βιοχημικός, ερευνήτρια για τον καρκίνο, αποφάσισαν να παντρευτούν στο νησί, δηλώνοντας λάτρεις του. Όπως είπαν, το προσφυγικό πρόβλημα και η αρνητική προβολή δεν επηρέασαν στο ελάχιστο την απόφαση τους. Μάλιστα η κ. Fiona Jeganaphan δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μετά από τόση πίεση που έχει δεχθεί το νησί με το προσφυγικό είναι θετικό το ότι γιορτάζουμε εδώ ένα χαρούμενο γεγονός όπως είναι ο γάμος μας».
Το ζευγάρι ζει μόνιμα και εργάζεται στην Αγγλία. Έχουν όμως συγγενείς και φίλους στις τέσσερις πλευρές του πλανήτη.
«Ένοιωσα πολύ συγκινημένη και ευτυχισμένη για το τελικά τα παιδιά μου διάλεξαν να έρθουν στη Μυτιλήνη για τον γάμο της και τίμησαν και εμάς και τους Μυτιληνιούς» δήλωσε η Μυτιληνιά στην καταγωγή μητέρα του γαμπρού. Η ίδια έχει μια αδελφή που ζει στο νησί ενώ διαβιεί στην Αγγλία με τον Πολωνό σύζυγό της. Όπως είπε, στο γάμο καλεσμένοι ήταν συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού από την Ευρώπη, τον Καναδά, την Σρι Λάνκα, την Πολωνία, την Αφρική.
Το ευκατάστατο ζευγάρι έκανε έναν λαμπερό γάμο τηρώντας τις παραδόσεις του τόπου τους. Με «αγγλικά» κοστούμια και κοσμικές φορεσιές μπήκε μια πολυπολιτισμική σφραγίδα.
Πάνω από 150 ήταν οι καλεσμένοι που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη του πλανήτη. Για τη διαμονή τους έγιναν κρατήσεις σε τρία ξενοδοχεία της Μυτιλήνης, ενώ οι περισσότεροι θα έμεναν στο νησί για τουλάχιστον 10 ημέρες συνδυάζοντας την παρουσία τους στο γάμο, με διακοπές.
Ο ιερέας του Καθολικού Ναού πατήρ Λέων δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το ζευγάρι επέλεξε τη Μυτιλήνη και τον Καθολικό ναό δικαιώνοντας τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει στην κατεύθυνση αυτή.
Toula Mixalaki liked this on Facebook.
Νούλα Μαλακού liked this on Facebook.
Eleni Panagopoulou liked this on Facebook.
Korina Xatzigianni liked this on Facebook.
Βασω Νικολαρελη liked this on Facebook.
Giorgos Karamixalakis liked this on Facebook.
Eleni Lefkaditi liked this on Facebook.
Manos Mpaxtsevanopoylos liked this on Facebook.
Sofia Parellh liked this on Facebook.
Derek Barker liked this on Facebook.
Mary Ypsilanth liked this on Facebook.
Nikolas Kaptanis liked this on Facebook.
Αφροδίτη Πατερέλη liked this on Facebook.
Antonia Ververidou liked this on Facebook.
Lillian Magdalena Samara liked this on Facebook.
Andreas Petrides liked this on Facebook.
Ελευθερια Πετραδελλη liked this on Facebook.
Dianne Efstathiadis liked this on Facebook.
Euridiki Theodorelli liked this on Facebook.
Sia Fotinou liked this on Facebook.
Eleni Stroumpa liked this on Facebook.
Φωφώ Δημακοπούλου liked this on Facebook.
Nikos Xaritos liked this on Facebook.
Maria Sperkou liked this on Facebook.
Anna Maria Coutsomitelli liked this on Facebook.
παναγιωτα παλιβανη liked this on Facebook.
Φιλησια Σωτηρακη liked this on Facebook.
Toula Karagouni liked this on Facebook.
Dimitra Mitsi Gkolia liked this on Facebook.
Michael Kapitanellis liked this on Facebook.
Rena Pliaka liked this on Facebook.
Panagiotis Moutzourellis liked this on Facebook.
Γεωργία Κουρτελη Ανδρονικου liked this on Facebook.
Filiw Zoupanti liked this on Facebook.
Φωτεινή Μαρκος κουκαρα liked this on Facebook.
Pinelopi Iakovidou liked this on Facebook.
ΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ liked this on Facebook.
Giannis Zafeiriou liked this on Facebook.
Στέφανος Βαλαβάνης liked this on Facebook.