Ημερίδα της ΟΝΝΕΔ Λέσβου με θέμα: ” Πρωτογενής τομέας της Λέσβου Παραγωγή – Αγαθά – Προϊόντα Π.Ο.Π “

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:
” Πρωτογενής τομέας της Λέσβου Παραγωγή – Αγαθά – Προϊόντα Π.Ο.Π ”
Είχαμε την χαρά και την τιμή να συμμετέχουν με τις εισηγήσεις τους διακεκριμένοι και εξειδικευμένοι ομιλητές καλύπτοντας συνολικά ένα φάσμα απόψεων σε όλα τα επίπεδα: παραγωγής, κεντρικής διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Ομιλητές στην εκδήλωση μας ήταν:
⦁ ο κ Μπαγινέτας Κωνσταντίνος Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων για τις ως τώρα διαρθρωτικές κινήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και για τον γενικότερο σχεδιασμό της Αγροτικής ανάκαμψης μέσω δράσεων του Υπουργείου.
⦁ ο κ Χαρουτουνιάν Σέρκος, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Καθηγητής Χημείας στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής και πρώην Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξετάζοντας την ακαδημαϊκή προοπτική του ζητήματος καθώς και τη συνεισφορά του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στο εν λόγω ζήτημα και ειδικότερα τι πρέπει να γίνει σχετικά με την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων ώστε να επιτευχθεί η διεθνής αναγνώριση τους και εν γένει μεγαλύτερο κέρδος.
⦁ ο κ Κουφελος Πανάγος Αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου Πρωτογενούς τομέα, τοποθετήθηκε για τις δράσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέχρι σήμερα και για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων σε όλους τους τομείς παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.
⦁ ο κ. Κατσαβέλλης Παναγιώτης πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Αιγαίου τοποθετήθηκε σχετικά με το πλήθος των απασχολούμενων του πρωτογενούς τομέα και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται μετέπειτα στην παραγωγή των τελικών προϊόντων καθώς και τις ποσότητες κατά προσέγγιση των παραγωγών αλλά και των οικονομικών δεδομένων. Μια ενδιαφέρουσα αντιπροσωπευτική ποσοτική τοποθέτηση.
⦁ ο κ Μυρσινιάς Ευάγγελος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου αναδεικνύοντας το ζήτημα σε τοπικό επίπεδο, τις παραγωγικές διαδικασίες, τα προϊόντα της Λέσβου καθώς και την θεσμική συμβολή των Επιμελητηρίων.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και ειλικρινά τους αξιότιμους ομιλητές για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους. Περίτρανη απόδειξη του ενδιαφέροντος της εκδήλωσης είναι η διάρκειά της 3:30+ ωρών καθώς και η μεγάλη συμμετοχή τόσο στο διαδικτυακό δωμάτιο(100 θέσεων) όσο και των προβολών στο κανάλι της ΟΝΝΕΔ Λέσβου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα αξιότιμα στελέχη του κόμματος μας που απεύθυναν χαιρετισμό:
⦁ τον κ Αθανασίου Χαράλαμπο, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων & Βουλευτής Νόμου Λέσβου.
⦁ τον κ Μαμουλή Κώστα, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ.
⦁ την κα Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη, Γραμματέας Αγροτικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας.
⦁ τον κ. Καρασαρίνη Ανδρέα, εκλεγμένο μέλος της ΠΕ της ΝΔ
⦁ την κα Καλαμιδιώτη Βασιλεία, εκλεγμένο μέλος της ΠΕ της ΝΔ
⦁ Τον κ Τζιμή Προκόπιο, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου.

αλλά και όλους όσους συμμετείχαν τιμώντας μας με την παρουσία τους στην εκδήλωσή.

Δεσμευόμαστε με υπευθυνότητα να προχωρήσουμε στην διοργάνωση παρόμοιων δράσεων – εκδηλώσεων με στόχευση την ανάδειξη κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας αλλά και την στήριξη της Λεσβιακής οικονομίας και παραγωγής. Η παρακαταθήκη και η ιστορία της παράταξης μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις και τις ρεαλιστικές προτάσεις. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε σήμερα κάνουν την ενεργή παρουσία μας επιβεβλημένη για ολόκληρη την κοινωνία.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, υπάρχει διαθέσιμη στη σελίδα μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λέσβου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο