«Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας» από το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 τα σχολεία μας, το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής», ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY σχεδίασαν και υλοποίησαν προγράμματα με θέμα την «Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας».
Το Σάββατο,3 Μαρτίου 2018, στο αμφιθέατρο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι επιτροπές Οργάνωσης και Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, παρουσία του εκπροσώπου του ECOCITY κ. Ζαφειρόπουλου, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, της Τροχαίας Μυτιλήνης, του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τα δύο σχολεία παρουσίασαν αναλυτικά τις εργασίες τους. Από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που εντόπισαν οι μαθητές τονίζουμε τα παρακάτω:
1) Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ανεμπόδιστη πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια της πόλης, σε κεντρικούς δρόμους αλλά και σε γειτονιές λόγω της κατάληψης αυτών από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα, από κάδους σκουπιδιών, από ποικίλες αυτοσχέδιες κατασκευές, από τα συνεχή, χωρίς πρόβλεψη και συνεννόηση έργα του Δήμου και των κοινοφελών οργανισμών.
2) Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή ποδηλατόδρομων και στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της Μυτιλήνης. Το ποδήλατο αποτελεί ένα οικολογικό και οικονομικό μέσο μετακίνησης αλλά δυστυχώς οι ποδηλάτες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και ακόμα περισσότερους κινδύνους, αφού δεν υπάρχει κανένας ασφαλής ποδηλατόδρομος στην πόλη μας.

Το σύνολο των εργασιών κατατέθηκαν στους διοργανωτές και θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα δέκα χρόνια που ο οργανισμός ECOCITY υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σ’ όλη την Ελλάδα πρώτη φορά συνεργάστηκε με σχολεία της Λέσβου και υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε και του χρόνου.
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και όσους μας βοήθησαν κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων.
Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή και τη δουλειά τους:
Αθηνά Παλαιολόγου, φυσικό, Μαρία Μπότα, Γερμανικών, Χριστίνα Μπέτζιου Πληροφορικής, Μαρίσα Τζάρντια, Σαπφώ Πιάνου-Βαλεκτσόγλου, Μιχαέλα Νέλη, Μαρκέλα Μαϊστρέλλη, Δήμητρα Ρέγα, Σάρα Μουρίζι, Εμμανουέλλα Τρικούκη, Βασίλη Χατζησάββα, Σταυρούλα Μουτζούρη, Στρατή Παυλέλη, Ορέστη Χατζηνικολάου, Γιώργου Κεκερίδη, Νικόλα Παρούση, Γιάννη Τσίκλο, Θεόδωρου Μανωλάκα, Μυρσίνη Δουμούζη.

Για το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Για το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
Ο Διευθυντής «Γιάννης & Αριστείδης Δελής»

Ο Διευθυντής
Παναγιώτης Χατζηλάμπρου Παναγιώτης Σκορδάς

(φωτογραφικό υλικό)

Ο κ. Ζαφειρόπουλος από τον οργανισμό ECOCITY και η Διοικήτρια της Τροχαίας Μυτιλήνης βραβεύουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 4ου και του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των εργασιών τους

Οι μαθητές του του 4ου και του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης παρουσιάζουν τις εργασίες τους

Ο μαθητής-πρωταθλητής στο τρίαθλο Παναγιώτης Μπιτάδος με το ποδήλατο του και τους συντελεστές των προγραμμάτων για την «Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο